Ungdomsboliger til Bellahøj
København skaber igen flere ungdoms- og familieboliger

Ventelisten er lang, hvis du står i kø til en ungdomsbolig, men nu gør Københavns Kommune igen noget for at hjælpe de boligsøgende. Blandt andet skal en gammel kirke være med til at give de unge tag over hovedet. I øjeblikket er der over 7000 aktive boligsøgende i systemet hos Kollegiernes Kontor i København.
At finde en ungdomsbolig i Københavns Kommune kan være som at finde en nål i en høstak. Alligevel ser fremtiden nu lysere ud for de kommende boligsøgende. Politikerne i Københavns Borgerrepræsentation sagde nemlig torsdag aften god for fem forskellige familie- og ungdomsboligprojekter, som skal være med til at skabe bedre mulighed for at skaffe sig tag over hovedet.
-Den tilflytning, vi oplever i disse år i København, er med til at sende boligpriserne på himmelflugt, fordi efterspørgslen er så stor i forhold til udbuddet. Derfor er det også nødvendigt, at vi tager ansvar og sørger for boliger, som er til at betale for både studerende og helt almindelige familier. Det gør vi nu, og det er jeg stolt af, siger Enhedslistens teknik- og miljøborgmester Morten Kabell.
Fire af projekterne skaber 91 almene familieboliger og knap 300 ungdomsboliger. Blandt andet skal der indrettes ungdomsboliger i den gamle, nu nedlagte folkekirke, Samuels Kirke, på Thorsgade på Nørrebro. Derudover opføres der ungdomsboliger ved Bellahøj og på Rigsarkivgrunden ved DR Byen. Desuden udbygges Islandsgården på Amager. De mange boliger skal være med til at hjælpe på den massive efterspørgsel på billigere boliger, der er i København. Fra 2013 til 2014 oplevede Centralindstillingsudvalget (CIU), som står for administration af kollegie- og ungdomsboliger, en stigning på 40 % i antallet af unikke ansøgere omkring studiestart. I dag har Kollegiernes Kontor i København stadig over 7000 aktive boligsøgende i systemet. Det er dem, Morten Kabell nu forsøger at komme i møde:
-De fire projekter hjælper kun en brøkdel, men det er dog et skridt i den rigtige retning i forhold til 15 års pause i byggeriet af ungdomsboliger. Derudover bliver det spændende at se, hvilket kvarter Bella Center kan blive til, når privat byggeri inkluderer langt over 100 almene familieboliger og 171 ungdomsboliger. Vi må sige, at det går den rette vej, lyder det fra Morten Kabell. Teknik- og miljøborgmesteren henviser til lokalplansforslaget ved Bella Center, som blev godkendt på aftenens møde, ligesom det var tilfældet for de fire projekter, som skaber ungdoms- og familieboliger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top