Undgå at måren holder juleferie på dit loft
Ligesom mus og rotter trækker husmåren ind i husene i de kolde måneder. Et besøg af husmår på loftet kan dog være en endnu mere ødelæggende og dyr oplevelse. Men en simpel metode kan forebygge besøget, mener Per Rønfeldt Raun indehaver af skadefyrsfirmaet Resenborghus Ødelagt isolering, en grim lugt af forrådnelse, støj om natten og […]

Ligesom mus og rotter trækker husmåren ind i husene i de kolde måneder. Et besøg af husmår på loftet kan dog være en endnu mere ødelæggende og dyr oplevelse. Men en simpel metode kan forebygge besøget, mener Per Rønfeldt Raun indehaver af skadefyrsfirmaet Resenborghus
Ødelagt isolering, en grim lugt af forrådnelse, støj om natten og stuevægge med striber af ekskrementer. Det kan være resultatet, hvis man har besøg af husmåren på loftet.
Og på samme måde som mus og rotter trækker også husmåren i de kolde måneder ind, hvor de kan finde varme og læ. Blandt andet i sommerhuse og på lofter. Men et besøg af husmår har en tendens til at blive en endnu mere ubehagelig og bekostelig affære end besøg af mus.
– Måern splitter loftrummet ad, rykker isoleringen i stykker, overskider rummet i sådan en grad, at det kan løbe ned ad væggene inde i boligen. Den trækker ådsler ind på loftsrummet med medfølgende lugtgener. Og har man først én gang haft mår – så får man mår igen og igen, hvis man ikke gør noget ved det, siger Per Rønfeldt Raun, indehaver af skadedyrsfirmaet Resenborghus i Struer, der har specialiseret sig i at drive måren på flugt over hele landet – på en helt simpel måde: Med et langtidsholdbart produkt, som måren ikke kan lide.
– Husmåren jager med næsen, så når vi forstyrrer dens lugtesans, flytter den. Det er ganske enkelt, siger Per Rønfeldt Raun.

Mest effektivt at forebygge
Hos Resenborghus, der fordriver mår året rundt, har Per Rønfeldt Raun erfaret, at den kolde tid resulterer i endnu flere mårbesøg i beboede villaer, mens sommerhuse er udsatte året rundt, fordi måren elsker fred og ro – og det finder den ofte her.
Derfor opfordrer han både villaejere og sommerhusejere til at være opmærksomme på tegn på, at der er en mår i området. Det kan være ekskrementer, knuste fugleæg, fuglefjer eller isolering i tagrenden.
– Der er god grund til at handle, inden måren rykker ind. Det er nemlig langt mere effektivt at forebygge end at behandle. Dels slipper man for skaderne, som kan løbe op i betydelige summer. Dels slipper man for, at boligen tiltrækker mår igen, fordi en ny mår kan lugte, at der tidligere har boet en artsfælle, siger han.

Forsikring dækker ikke altid
Mange boligejere er ikke forsikret mod mårens ødelæggelser. Og er man forsikret, får man først erstatning, når man har gjort noget konstruktivt for at fordrive måren. Her bruger mange både private, forsikringsselskaber og eksempelvis boligselskaber ofte Resenborghus som rådgiver. Men man skal ikke forvente, man kan lukke af, så måren ikke kan komme ind.
– En mår behøver kun et hul på størrelse med et hønseæg for at komme ind. Så det er umuligt at lukke alle huller. Men med det langtidsholdbare produkt har vist sig at være uhyre effektivt – endda i op til to år. Så på lang sigt sparer man penge ved at fordrive måren, fordi man undgår ødelæggelserne. Og det er da sjovere at bruge pengene på julegaver i denne tid – end på at udbedre mårens ødelæggelser.
I øvrigt er produktet så nem at sætte op, at man med instruktion selv kan gøre det på under en time. Man kan naturligvis også lade skadefyrsfirmaet klare opgaven.
– Det er hurtigt og nemt at slippe af med husmåren. Det skal bare gøres rigtigt, siger Per Rønfeldt Raun fra Resenborghus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top