Sidste udkald for fradrag til boligforbedringer
Så er det ved at være sidste udkald, hvis man ønsker at gøre brug af det populære håndværkerfradrag til forbedringer af boligen. Fradraget falder nemlig bort, når nytårsklokkerne ringer det nye år ind, har Folketinget bestemt. – Man kan fx bruge håndværkerfradraget til at trække udgifter fra til efterisolering og udskiftning af utidssvarende døre og […]

Så er det ved at være sidste udkald, hvis man ønsker at gøre brug af det populære håndværkerfradrag til forbedringer af boligen.
Fradraget falder nemlig bort, når nytårsklokkerne ringer det nye år ind, har Folketinget bestemt.
– Man kan fx bruge håndværkerfradraget til at trække udgifter fra til efterisolering og udskiftning af utidssvarende døre og vinduer. Ikke blot giver det en besparelse på varmeregningen her og nu. Den slags forbedringer gør også huset mere attraktivt i en salgssituation. Boligopvarmning kan være en tung post på budgettet, og købere er i dag mere opmærksomme end nogensinde på, hvor meget det koster at varme et hus op, fortæller Nyboligs pressechef, Kim Pauli.
Håndværkerfradraget kan også bruges til småforbedringer i forbindelse med et salg.
– Når man skal sælge et hus, er køberens førstehåndsindtryk kolossalt vigtigt, og derfor giver det også god mening at bruge håndværkerfradraget til eksempelvis at få en professionel til at give træværk og vinduer lidt maling – eller til at få udført småreparationer af boligen; Man kunne fx få lavet døre, der binder, eller en skæv, utæt tagrende, siger Kim Pauli.
Håndværkerfradraget til boliger har eksisteret som en kontant økonomisk håndsrækning siden 2013, men bortfalder med årets udgang.
– Man kan trække i alt 15.000 kr. fra for udgifter i 2014, og da ægtefæller hver især kan gøre brug af fradraget, kan de altså i fællesskab få et fradrag på 30.000 kr. i år. Kun lønnen til håndværkeren kan fratrækkes, ikke udgiften til materialer, forklarer Kim Pauli, der understreger, at også sommerhuse er omfattet af reglerne.
På Skats hjemmeside er vilkårene for håndværkerfradraget nærmere beskrevet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top