Nyt fra Lokalhistorien
Lokalhistorisk Selskab har udgivet hæfte nr. 99 i sin imponerende og oplysende serie

Fire gange om året udsender Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslevhæftet ”Nyt fra Lokalhistorien” og har netop udgivet i nr. 99, der er på 36 sider. Som sædvanlig indeholder hæftet interessante og spændende beretninger om emner fra bydelens historie.
I hæftet bringes en artikel fra Brønshøj Avis fra februar 1955, skrevet af den kendte digter og journalist Oskar Hansen, der selv boede i Hyrdevangen, om den dengang netop afdøde statsminister Hans Hedtoft, der havde haft bopæl på Fuglsang Allé 63. Helge Baun Sørensen fra Lokalhistorisk Selskab omtaler i hæftet andre kendte, der har boet i bydelen bl.a. jazzmusiker Finn Ziegler, en ung Thorvald Stauning, forfatteren Martin A. Hansen, skuespilleren Jørgen Ryg og forfatteren Bjarne B. Reuter.

Drabene på Islevhusvej
I slutningen af april 1945, kort før besættelsen er slut, myrdes tre frihedskæmpere på Islevhusvej i Husum. De kommer alle tre fra modstandsgruppen ”Islev” og bliver likvideret af mænd fra den berygtede danske nazistiske terrorgruppe ”Schiølergruppen”. To af drabsmændene bliver dømt skyldig i drabene og henrettes ved skydning i 1949. En tredje dømt benådes og dør først i 2002.
Fortællingen om drabene på Islevhusvej samt mange andre lokalhistoriske artikler kan læses i hæfte nr. 99.
Yderligere oplysninger Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev kan findes på hjemmesiden www.lokalhistorie-bhu.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top