Lagkage og lektiecafe
”Den store bagedyst indtog Pakhuset

Lektielæsningscafe efter skoletid er blevet et af de tiltag, som skolereformen har medført. Den selvejede daginstitutionen Pakhuset forsøgte sig i sidste uge med noget helt nyt sammen med eleverne i 2 og 3 klasse fra Brønshøj Skole.
Eleverne har selv været med til at formulere, hvad der skal ske i lektiecafeen og de sidste to måneder har de arbejdet på at lave ”Den store bagedyst”.
Der skulle uddelegeres opgaver. Der skulle findes journalister, fotografer, elever der skulle bage, mens andre skulle udregne portionsopskrifter med milliliter og gram, laver indkøbslister. Desuden skulle der også laves bedømmelse af kagerne, og der skulle udformes plancher.
-Målet var at få børnene til at samarbejde noget mere. At få dem til at indse at man på den måde kan komme længst, samtidig var målet At få dem til at interesserer sig for medier. Vi har som pædagoger fået udvidet vores faglighed, og er allerede klar på næste års projekter som blandt andet er ” Fra jord til bord” og ”Teater Sport”, som uden tvivl bliver ligeså fede og lærerige projekter, som ”Den store bagedyst” har været. Det er en helt anderledes og unik måde og ikke mindst en fed mulighed at være sammen med børnene på, fortæller Monica Kruskov, der er pædagog i Pakhuset.

De 12 deltagerkager blev bedømt ud fra disse kriterier.
• Kagen skal være klar til tiden
• Smagen
• Udseende på kagen
• At temaet er synligt – jul
• At hjælpe hinanden
• Ryde op efter sig selv
• Personligheden kommer til syne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top