Juleindbrud kan forebygges med dna-mærkning
December er uden sammenligning årets værste indbrudsmåned. Men forsikringsselskabet Tryg kommer nu med løsningen, der måske kan skræmme tyvene væk - nemlig dna-mærkning

Det er desværre ikke kun julen, der står for døren, når kalenderen viser december, det gør tyven også. Derfor tilbyder Tryg, som det første danske forsikringsselskab nu danskerne dna-mærkning af deres værdigenstande.
DNA-mærkning er en usynlig væske, som smøres på alle værdigenstande som for eksempel smykker, computere og cykler. Væsken kan kun ses under UV-lys og kan ikke fjernes igen, og væsken er personlig og bliver derfor linket direkte til ejermanden. En tyv, der stjæler en værdigenstand, som er dna-mærket, vil derfor blive kædet direkte sammen med det pågældende indbrud og samtidig have sværere ved at afsætte sine varer til hælere.

Bruges allerede i 37 lande
– DNA-mærkning har vist sig at være et effektivt middel til forebyggelse af indbrud i mere end 37 lande i verden. Derfor tror vi også på, det vil have en forebyggende effekt i Danmark. For politiet kan aktivt bruge mærkningen i deres efterforskning. Det vil forhåbentlig afskrække tyvene fra overhovedet at begå indbrud, når folk skilter med dna-mærkningen ved indgangen til deres hjem, siger Charlotte Gøttler, forebyggelseschef i Tryg, og dette bekræfter en tidligere garvet indbrudstyv:
– Et advarselskilt på døren om DNA-mærkning ville klart afholde mig fra at gå indbrud i et hjem, for det ville knytte mig til gerningsstedet. Derudover ville jeg få svært ved at afsætte varerne, for hælerne skal jo også nok få skaffet sig uv-lygter, så de kan se, om de er mærkede. De vil jo heller ikke risikere at blive knyttet til et gerningssted, siger den tidligere indbrudstyv, Robert Nyborg.

Om indbrud
• Hvert år bliver der begået 90 procent flere indbrud i december end i juni
• Værst er det fra den 23. til den 28. december, hvor juleaften er øverst på tyvenes indbruds-hitliste.
• Danmark er det land i Europa med flest indbrud per indbygger kun overgået af Grækenland.
• I Danmark er der syv gange så mange indbrud som i Norge, fire gange så mange som Tyskland, og tre en halv gange så mange som Sverige.
• Opklaringsprocenten for indbrud er markant lavere i Danmark end i Norge og Sverige.
(Kilde Tryg)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top