Jeg har været tilfreds med mit liv
Lilly Henriksen fra Husum fylder 95 år

Dejen er lagt, og det er tid til at gå i gang med julebag. Lilly Henriksen har besøg af sit barnebarn Karin og sammen er de ved at gøre klart til at koge klejner. Det er ikke jul uden Lillys klejner, og hun bliver ved med at holde fast i traditionerne, så længe hun kan.
På torsdag fylder Lilly Henriksen 95 år. Hun har boet i sit barndomshjem i lige så mange år, for hun og hendes afdøde mand flyttede ind sammen med Lillys forældre, efter de blev gift i 1942. Og da hendes forældre døde, overtog Lilly sammen med mand og to sønner det lille hus i Husum. Dengang lå der gårde og et stort gartneri som naboer. I dag er det ren beboelse. Lilly er glad for sit hus og for sit liv i Husum.
Efter krigen startede Lilly Henriksen og hendes mand deres egen forretning, ”Bella Markiser”. De drev firmaet hjemme fra adressen, hvor de både syede duge til markiser og lavede stellet, til at rulle dem op på. Ved siden af arbejde Lilly i viktualieforretning, og da manden døde i 1993, begyndte hun som bogholder for sin søn. Lilly Henriksen holdt først op med at arbejde i 2000.
-Jeg har haft et godt liv og jeg har en dejlig familie. Jeg har ikke så mange venner tilbage. De fleste er døde, og de familiemedlemmer, der var på min alder er også væk. Men jeg har min onsdagsklub, hvor jeg blandt andet går til foredrag og så er der tirsdagene, hvor jeg mødes med et par damer. Så går vi ture eller sidder og taler sammen på Husum Torv. Det er først efter, jeg er blevet 90 år, at jeg har fået lidt skavanker. Jeg er begyndt at glemme lidt, og så kan jeg godt blive svimmel, indrømmer Lilly Henriksen, der synes, det er vigtigt at hun bliver ved med at holde sig i gang.
-Jeg vil gerne blive her i huset, så længe jeg kan, og jeg klare selv at gøre så nogenlunde rent. Men computeren har Lilly dog alligevel valgt fra. Al den digitale post lader hun sine sønner om, for det orker hun ikke sætte sig ind i, men hun har da lært at sende en sms.
-Der er sket rigtig mange ting i min tid, og udviklingen er gået stærkt. Der er mange ting, som er blevet nemmere med tiden, men nu kan jeg ikke følge med længere, fortæller Lilly Henriksen, der skal holde sin fødselsdag på hjemmeadressen med sine nærmeste familie og sit helt nye oldebarn på to måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top