Giv en gave, der batter
Fluedræbere, geder og gode undskyldninger: Igen i år er der rig mulighed for at give gaver, der spreder juleglæde både herhjemme og ude i verdens brændpunkter. Få overblikket over årets smukke, spøjse og smarte velgørenheds-julegaver her.

Bananflue-dræber, der redder regnskov
En både nyttig og sjov julegave er kuverten med frø til kødædende planter, der kan nakke bananfluerne i køkkenet og samtidigt redde regnskoven.
Nepenthes madagascariensis eller på dansk kandebærer er en spektakulær, kødædende regnskovsplante, der fanger og fortærer insekter. Planten udvikler en kande, der producerer en nektar, som giver en bedøvende fuldskab hos de byttedyr, der bliver lokket ned i den.
Med overskuddet fra frøene er du med til at bevare regnskoven i Nicaragua igennem miljøorganisationen Verdens Skove, der indtil 2011 hed Nepenthes efter netop denne plante.
www.shop.verdensskove.dk
Pris: 90 kroner

Gode undskyldninger
Årets julegave fra BØRNEfonden er en god undskyldning. En god undskyldning for at give et barn en barndom i Afrika, for eksempel fordi ”du igen i år ikke har sendt en ønskeliste”, ”du ikke har godt af alt det chokolade” eller fordi ”man ikke kan få sexet undertøj i din størrelse”. Med den gode undskyldning følger 100 kr., 250 kr. eller 400 kr. til børn i nogle af verdens fattigste lande, hvor pengene går til skolegang, sundhedshjælp og andre udviklingsmuligheder, der giver en god barndom.
www.bornefonden.dk/Shop
Pris: Fra 100 kroner

En sikker fødsel
Hos Sex og Samfund kan du give en mor i Uganda en sikker fødsel. Et Mama Kit indeholder alt, hvad der skal bruges til at gennemføre en sikker og sanitær fødsel: Plastikhandsker til jordemoderen, barberblade til at skære navlestrengen over, sæbe, gazebind, hygiejnebind, bomuld, plasticunderlag til at ligge på og en suge-pipette til at rense babyens luftveje med. Mange kvinder i Uganda har ikke råd til at købe det, og derfor føder de under usikre forhold.
Sexogsamfund.dk/gave
Pris: 199 kroner

Gør som ”snobberne”: Giv en ged
Siden 2006 har Folkekirkens Nødhjælp kørt kampagnen ’Giv en ged’, og nu er også Rytteriets snobber Fritz og Poul kommet med på idéen med at give en ged til de fattige. Men trods årets sjove kampagne er ’Giv en ged’-projektet dybt seriøst og en helt basal hjælp til selvhjælp.
www.givenged.dk
Pris: 260 kroner

Drikkedunke fra SIGG
Læger uden Grænser sælger særligt designede drikkedunke fra SIGG til børn og voksne. Flaskerne er lavet af aluminium og derfor meget lette og helt smagsneutrale, perfekt til skoletasken eller vandreturen. Drikkedunken til voksne er hvid med et skitseret verdenskort bestående af små billeder af hospitalsudstyr, mens den til børn er sølvgrå med Læger uden Grænsers hvide bil og telt og fantasifulde tegninger af børn og voksne i felten. Når du køber din julegave hos Læger uden Grænser, støtter du Læger uden Grænsers medicinske nødhjælpsarbejde i katastrofe- og krisesituationer.”
www.shop.msf.dk/shop
Pris: 159 kroner

Katastrofepakke til en familie
Millioner af børn over hele verden lever lige nu et liv på flugt. Konflikter og katastrofer har tvunget dem til at forlade deres hjem – ofte i al hast og uden nogle ejendele. Katastrofepakken fra UNICEF sørger for, at familiens børn kan holde varmen om natten, er godt beskyttet mod malariamyg, og får adgang til rent vand, så de ikke risikerer at blive alvorligt syge, fordi de drikker inficeret vand. Gaven består af et varmt tæppe, et myggenet og et vandrensningssæt.
www.shop.unicef.dk
Pris: 159 kroner

Julesteg og sovs til en fattig familie
6.500 danske familier har ønsket sig julehjælp fra Røde Kors. Mangler du en god idé til årets mandelgave eller til manden eller kvinden, der har alt, kan du hjælpe Røde Kors med at opfylde disse familiers ønske.
www.rødekors.dk/shop
Pris: 75 kroner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top