Frosten er på vej og Københavns Kommune er klar
Vejrudsigten varsler køligere vejr og frostgrader i den kommende uge. I Københavns Kommune har man været klar til den melding lige siden midten af oktober, hvor kommunens vintertjeneste har været i fuldt vinterberedskab med 188 køretøjer og 2.700 tons salt på lager klar til at håndtere eventuelle snemasser. Københavns Kommune har ansvaret for at rydde […]

Vejrudsigten varsler køligere vejr og frostgrader i den kommende uge. I Københavns Kommune har man været klar til den melding lige siden midten af oktober, hvor kommunens vintertjeneste har været i fuldt vinterberedskab med 188 køretøjer og 2.700 tons salt på lager klar til at håndtere eventuelle snemasser. Københavns Kommune har ansvaret for at rydde og salte 734 km offentlige veje og 589 cykelstier, når sneen falder. Der ryddes i en prioriteret rækkefølge, hvor de store og trafikerede veje og byens cykelstier har den højeste prioritet, mens de små boligveje bliver ryddet til sidst. Målsætningen er, at der er ryddet og saltet på cykelstierne og de store kommunale veje senest otte timer efter et snefald.
Men kommunen står ikke alene med ansvaret for at rydde sne og salte i København. Ansvaret er nemlig delt mellem kommunen og grundejerne, og derfor opfordrer Københavns Kommune grundejerne til at huske at fjerne sneen. For alle grundejere – både privatpersoner, virksomheder, statslige og kommunale institutioner – har nemlig selv ansvaret for at rydde sne og salte på fortovet ud for deres grund. Og ligger ejendommen ud til en privat fællesvej, skal man også rydde den halve kørebane. Læs mere om reglerne om snerydning på Københavns Kommunes hjemmeside www.kk.dk/vinter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top