Chefen giver gerne fri i julen
Julen 2014 er lønmodtagerens jul – ved blot at tage fem fridage, kan man sikre sig 16 dage på sofaen

Chefen giver gerne fri og forventer mindre rådighed i juleferien end i weekender og andre fridage.
Juleplanlægningen på de danske arbejdspladser forløber glat. Det viser en medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv fra november i år. I undersøgelsen blev 267 virksomheder spurgt, om de oplever, at der er ”kamp” om at få fri mellem jul og nytår. I 88 procent af virksomhederne er svaret nej.
-Mange af vores medlemmer har åbent mellem jul og nytår. Når vi kan finde ud af at planlægge ferien uden konflikt, er det et udtryk for, at de danske virksomheder er professionelle og gode til at håndtere vagtskemaer og planlægning, siger Rikke B. Ørum, chef for HR og arbejdsmiljø i Dansk Erhverv.

Mindre rådighed i juleferien
I samme undersøgelse spurgte Dansk Erhverv, hvor udbredt det er at medarbejdere forventes at stå til rådighed, hvis et særligt behov opstår. Mens det er 37 % af virksomhederne, der svarer, at medarbejderne generelt ikke forventes at stå til rådighed udenfor normal arbejdstid, er det 72 % der svarer at medarbejdere ikke forventes at stå til rådighed når de er på juleferie.
-Det er selvfølgelig to sider af denne sag. For det første er der på rigtig mange virksomheder meget stille mellem jul og nytår, og der er en generel forståelse blandt os alle om, at de fleste henvendelser kan vente til efter jul. Omvendt så tror jeg, at den moderne chef i dag vil ringe til den relevante medarbejder, hvis der lander en særligt vigtig sag, siger Rikke B. Ørum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top