Bjørn Ignatius Øckenholt fylder 50 år
Bjørn Ignatius Øckenholt, der er vokset op i Brønshøj, fylder 50 år den 3. januar. Han er hvad man kalder en multikunstner par excellence og kunstpædagog af hjerte

Øckenholt er både udøvende billedkunstner, leder af Billedkunstskolen Ignatius.dk og har eget bogforlag. Begrænsningens kunst har hverken i det kunstneriske eller pædagogiske været en disciplin, han har valgt at dyrke. Han har undervist på Ignatius.dk, på Kunsthøjskolen i Holbæk, og har givet privatundervisning gennem mere end et årti. Flere end 1.000 kunstnere er blevet undervist af – eller har fået konsultationer hos Bjørn Ignatius Øckenholt. I hans kunstneriske virke er tegningen det primære medie, men han arbejder også med installation, fotografi, plakat, strikkeri og film. Derudover er Bjørn også forfatter, dramatiker og har optrådt i Operaen. Han har bl.a. udgivet den anmelderroste bog ”Bagsidetekster” fra 2002, der er en samling af bagsider til bøger, som ikke eksisterer. Fra elevtiden på Kunsthøjskolen i Holbæk, gennem årene på Kunstakademiet og i sin senere professionelle kunstneriske praksis har Bjørn Ignatius Øckenholt gjort en dyd ud af at vælge medie ud fra det emne, han beskæftiger sig med. Han hævder selv, at tegningen er basen i det hele, og tegningen kan da også ses som et væsentligt udgangspunkt i utallige udstillinger, der ofte har karaktér af installationer. Selvom hans værker ikke i konservativ forstand er politiske, er det underliggende tema “friheden til at leve og trække vejret”. Næste udstilling er “Små og mindre helte” på Vestjyllands Kunstmuseum i 2015. Bjørn Ignatius Øckenholt er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København (1986-1993).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top