Bedre forhold for dyrene
Vidste du, at fyrværkeriloven er ændret fra i år, så affyringsperioden nu er ca. 5 dage mod tidligere ca. 5 uger?

Hvert år har i tusindvis af landets 580.000 hunde og mange andre dyr lidt under fyrværkeriterror i ugevis. Ja, mange hundeejere har haft problemer med overhovedet at komme til at lufte deres hund i en periode på 5-6 uger, fordi hunden ikke tør besørge udendørs, når den kan høre skyderi. Men nu sker der noget.
Fra i år må der kun sælges fyrværkeri i perioden 15. – 31. dec. og der må kun fyres af fra den 27. dec. til den 1. jan. Det skaber langt mere rimelige rammer for hundene forklarer kommunikationskonsulent Vibeke Knudsen fra Danmarks største klub for hundeejere, Dansk Kennel Klub, som også har stået bag en flerårig indsats for at få ændret reglerne. Vi havde helst set, at affyring kun var blevet tilladt selve Nytårsaften. Men lovgivning kræver ofte kompromisser og vi er meget glade for, at Folketinget nu skaber bedre forhold for hunde og andre dyr. De hunde, som dyrlægerne har forsøgt at hjælpe med beroligende medicin, har jo ikke kunnet medicineres i ugevis. Og de ejere, som har forsøgt at hjælpe deres rædselsslagne hund ved at fortrække til sommerhuse og campingpladser, får en mere overskuelig opgave, når vi taler om en periode på under en uge.
Nu vil vi opfordre alle til at hjælpe med at sprede kendskabet til de nye regler, for der er nok ikke så mange i ”fyrværkerialderen”, som læser love og bekendtgørelser, fortsætter Vibeke Knudsen. Det lille budskab: Vær god ved hunde og andre dyr. Overhold de nye regler om, at der kun må fyres fyrværkeri af fra 27. dec. til 1. jan. – og aldrig i nærheden af et dyr! skal ud på Facebook, Twitter, Snapchat og hvor man ellers ”færdes”, så budskabet bliver spredt inden sæsonen går i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top