Vi har en leder i maven
Den 17. november 2014 åbnede Flyvevåbnets Officersskole i Ballerup dørene for kommende studerende

Fra næste studieår er Forsvarets lederuddannelser også for civile bachelorer og professionsbachelorer og det betyder, at f.eks. unge lærere, pædagoger og ingeniører har mulighed for at ‘læse videre’ til officer og søge ind på en lederuddannelse, der kan bruges overalt – også uden for Forsvarets tre værn.

De nye officerer skal kunne motivere og skabe følgeskab. De skal kunne håndtere de ekstreme situationer, som man kommer ud i, når man står i en krigszone.
26-årige Ronja Lindstrøm og 22-årige Anders Frank fra Brønshøj er to af de kommende ansøgere til den nye officersuddannelse, som starter til august 2015. Begge har de en leder i maven, og de kan se, at de får brug for de kompetencer, de hver især har med sig.
-Jeg har lige fået min bachelor i Katastrofe-og risikomanagement. Jeg overvejede at blive kandidat, men det bliver nok militæret, der trækker mest, fastslår Ronja Lindstrøm, hvis interesse for uddannelsen ikke blev mindre efter en smagsprøve på en uddannelsesdag med de kadetter, der bliver færdige med deres uddannelser til officerer i 2016.
Anders Frank er helt sikke på, at han søger ind til foråret.
-Jeg kender til militæret, da jeg har aftjent min værnepligt. Drømmen om militæret har ligget i baghovedet længe. Det er en god og fascinerende kultur, og man bliver udfordret rigtig meget. Det tiltaler mig, og det giver god mening for mig at skulle være leder og have indflydelse, fortæller Anders Frank.
Værnene har lukket op for, at der kan komme folk udefra Der er ingen aldersgrænse på den nye uddannelse, men fysikken skal være i orden, og den er der nok flere, der bliver prøvet på.
-Man skal kunne lede under ekstreme forhold, så det kræver, at man er fit, fortæller hærens specialkonsulent Andreas Reckeweg Godfrey.
-Vi vil gerne have kvinder, da de kan noget specielt. Men der bliver ikke skelnet mellem mænd og kvinder. De skal kunne lave nøjagtigt det samme, så kvinderne bliver nok udfordret noget mere. Men vi tror, der kan komme én masse godt ud af, at folk nu kan komme ind med andre baggrund, fastslår Andreas Reckeweg Godfrey.

Så mange bliver der optaget til august 1015
Søværnet
Våben- og elektronikteknisk Officer: 5
Taktisk Officer: 15
Flyvevåbnet
Pilot: 24
Kontrol og varslingsofficer: 8
Hæren
Officer: 35

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top