Rolf Sørensen coacher afghansk kvindecykelhold
I sidste uge fik Brønshøjs kvindecykelhold ”Seje Sild” besøg af amerikanske Shannon Galpin, der har dedikeret sit liv til at hjælpe kvinder i verdens konfliktzoner

Hun er i Danmark for at sætte fokus på og samle penge ind til Afghanistans eneste cykelhold for kvinder, hvis drøm er deltagelse i OL i 2020.
-Det er et super godt arbejde, som Shannon Galpin laver. Det kan være svært for os at sætte os ind i de forhold, som man har i Afghanistan. Det er jo et land, hvor man slet ikke har den samme frihed til at sætte sig op på en cykel, som vi har. Det får mig til at tænke på, hvor privilegeret vi er, fortæller Merete Andersen, der er en af cykelrytterne på ”Seje Sild”.
OgsåTV2 Sportens kendte cykelkommentator er også blevet tilknyttet som ekstern coach for Afghanistans cykelhold for kvinder. Målet er at hjælpe dem til OL i 2020 og dele ud af sin store erfaring, når det gælder træning, kost og forberedelse til cykelløb.
– Jeg må ærligt talt indrømme, at jeg aldrig havde forestillet mig at blive involveret i et projekt, som skal hjælpe et afghansk kvindecykelhold med at komme til OL. Men jeg var med det samme tændt på idéen, og det er en sag, jeg er stolt over at være med til at bakke op om, siger Rolf Sørensen.
Gennem forskellige tiltag hjælper modevirksomheden Noa Noa holdet på deres vanskelige rejse mod OL i Tokyo i 2020. For det er ikke let at være kvindelig cykelrytter i Afghanistan. Holdet, som træner uden for Kabul, må dagligt kæmpe med ødelagte veje, livsfarlig trafik samt med, at der kastes sten efter dem. I det dybt konservative land er det nemlig ikke velset, at kvinder sætter sig i sadlen.
Noa Noa står bag det utraditionelle samarbejde mellem cykelholdet og Rolf Sørensen. Det kom i stand, efter virksomheden tidligere på året hørte om de afghanske kvinder og besluttede at støtte dem.
– Vi er meget glade for, at en så prominent personlighed som Rolf Sørensen er involveret i projektet. Ud over en økonomisk håndsrækning har vi længe talt om, hvordan vi bedst kunne hjælpe holdet med at opnå deres ambitiøse drøm. I vores øjne er Rolf Sørensen en af de allerbedste, man kan få med på holdet, og vi ser frem til at samarbejde med ham, siger Inge Kindberg, der er kommerciel direktør i Noa Noa.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top