Nordvestkirken indvier kirkebygning
Utterslev_Kirke_Jan-Rasmussen.jpg
Før Utterslev Kirke – nu Nordvestkirken. Foto: Jan Rasmussen.
Menighedsrådet i Bellahøj-Utterslev Sogn har solgt Utterslev Kirke for 6,5 mio. kr. til frikirken Luthersk Mission

Efter i 50 år at have været en del af folkekirken er Utterslev Kirke nu overtaget af den nye ejer frimenigheden Nordvestkirken, som er tilknyttet Luthersk Mission, som blev stiftet i 1868 i et opgør med det, stifterne oplevede som datidens åndelige sygdomme. Luthersk Mission har det samme teologiske grundlag som Den Danske Folkekirke og formålet er, at mennesker lærer Jesus at kende som deres frelser og herre og bliver bevaret i troen på ham.
Først i 1990’erne var over 90 missionærer udsendt gen­nem Luthersk Mission, og i dag er der omkring 40. Missionærerne i udlandet arbejder dels med forkyndelse og undervisning om Jesus og dels med socialt og humanitært arbejde blandt fattige, gade­børn, syge og handicappede.
Søndag den 2. november holdt Nordvestkirken indvielsesgudstjeneste i den nu forhenværende Utterslev Kirke, og der måtte sættes ekstra stole frem, da flere end 300 var mødt op for at sige tillykke og for at være med til at gøre gudstjenesten festlig. Efter gudstjenesten var der frokost med pølsebord og efterfølgende lagkage i det tilstødende menighedslokale.
Nordvestkirken har købt Utterslev Kirke, fordi rammerne på Frederiksborgvej, hvor kirken tidligere holdt til, var blevet for trange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top