Mere end 2.000 samlet til Skandinavisk cheerleader stævne
Malou fra Brønshøj fortæller om at være cheerleader

I forrige weekend var Rockets Cheerleaders afsted til Jule­cup 2014 i Randers. Over 2.000 udøvere og tilskuere var samlet til et skandinavisk cheerleader stævne. Det var første gang Rockets Cheerleaders skulle til stævne med Rockets Dragon, som er et helt nyt juniorhold bestående af 13 friske piger, hvoraf kun 2 tidligere havde været til stævne. De var forståelig nok spændte, men glædede sig også til at vise hvad deres to trænere Sophia Wilson og Victoria Seemann Broe havde lært dem på blot 2 måneder. Vi talte med Malou fra 6. klasse på Rødkilde Skole, som bor i Brønshøj og har trænet i Rockets Cheerleaders siden 2012.
Malou fortæller med fryd i stemmen, at en cheerleader er en sportsudøver som laver spring, dans, hop og gruppestunts. Det gælder om altid være glad og smilende når man skal på gulvet, hele tiden gøre det så godt man kan og give sig 100 % i det man gerne vil lære. Pigerne træner hårdt 2 gange om ugen. Hendes bedste oplevelse indtil videre var første gang hun var med til konkurrence med sit gamle hold Rockets Apollo, da de blev Danmarksmestre i 2013.
Malou siger også at det er svært at skulle huske en hel rutine samt alle de forskellige takter. ”Det er meget hårdt at skulle øve sin rutine igen og igen med kun en lille pause i mellem. Alt det glemmer man dog når man står til et stævne og står bag scenen lige før man går gulvet, og alle er så nervøse, med svedige håndflader og bange for at noget skal gå galt”, fortæller hun.
Til spørgsmålet om hvad kræver det at man bliver en god cheerleader siger hun:
”At passe sin træning, for ikke at ødelægge det for holdet. Det kræver, at man skal have tillid til hinanden, og man skal turde nogle ting som godt kan virke farlige. Man skal også kunne tåle at få nogle knubs”.

Om Rockets Cheerleaders
Rockets Cheerleaders er Danmarks største cheerleadeklub med mere end 220 aktive atleter, der er hjemmehørende i Københavns Kommune. Rockets Cheerleaders træner på Brønshøj Skole, Husum Skole, EnergiCenter Voldparken og i Rødovre. Alle hold i klubben er konkurrencehold, og de dygtige udøvere deltager hvert år til store begivenheder og konkurrencer, herunder til DM, EM og VM. Rockets Cheerleaders blev Danmarksmestre og vandt guld i 6 kategorier til DM 2014. Klubben er kåret som årets klub i 2011 og 2013 og nomineret til årets forening i 2014 af DGI Storkøbenhavn.

Rockets Dragon
Alle udøvere er født mellem 1999 og 2003 og er det nyeste Junior hold i Rockets med opstart august 2014. Dragon består primært af nye udøvere som ikke har erfaring indenfor cheerleading samt let øvede. Alle nye udøvere der ikke har dyrket cheerleading før, starter på dette hold. På Dragon er det en vigtig prioritet, at alle har det godt sammen. De arbejder for et godt sammenhold, tror på teamwork og hårdt arbejde for at nå de mål, de sætter. De tager træningen meget seriøs og giver plads til alle på holdet.

Hvad er cheerleading?
Cheerleading er en af de hurtigst voksende sportsgrene. Cheerleading er en holdsport, der kræver teknik, styrke, smidighed, og timing. Til konkurrencer, herunder DM, EM og VM, konkurrerer holdene mod hinanden med koreograferede shows. Rutinerne indeholder blandt andet pyramidestrukturer, kast, spring, akrobatik, cheers, dans og specielle motions. En cheerleader skal altid smile, vise gejst, styrke og energi, som skal smitte af på publikum. Cheerleading er en sport for piger og drenge i alle aldre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top