Mariannes mission
Digitaliseringen umyndiggør en masse kompetente mennesker. Mange sidder og føler, det er et nederlag, at de ikke kan finde ud af det med netbank og Borger.dk, og når man så måske har kunnet klare sig selv hele livet, så kan det være ekstra svært at bede om hjælp. Det har 41-årige Marianne Vestergaard Nielsen tænkt […]

Digitaliseringen umyndiggør en masse kompetente mennesker. Mange sidder og føler, det er et nederlag, at de ikke kan finde ud af det med netbank og Borger.dk, og når man så måske har kunnet klare sig selv hele livet, så kan det være ekstra svært at bede om hjælp.
Det har 41-årige Marianne Vestergaard Nielsen tænkt sig at gøre noget ved, og indtil jul kan man søge gratis hjælp hos hende og får hjælp til alt fra at sende en mail med et vedhæftet billede til at gå ind på NemID.
-Jeg sad hos min mors barndomsveninde og talte med hende om problematikken, og det var den samtale, som fik mig til tænke, at der må sidde mange af den slags mennesker derude, som måske ikke ønsker at sidde i et stort forum og få hjælp. Måske ville de have det bedre ved at få hjælp til at tackle en pc derhjemme. Vores samfund er bygget op, så det er svært at leve uden en pc. Man kan da stadigvæk gå i banken eller på posthuset og betale en regning, men det koster en masse i gebyrer Mange oplever, at det er utrygt at bruge en pc, for tænk hvis man trykker på en forkert tast. De er vant til at få en kvittering for noget, når regningen er betalt. Det får man ikke på samme måde på en pc, fortæller Marianne, der også har opsøgt Ældre Sagen for at få gode råd til, hvordan hun får fat i dem, som gerne vil have hjælp.
-Ældre Sagen havde erfaret at flere og flere fik deres børn og børnebørns aflagte computere, men de er ofte ikke længere optimale. Det gør det jo heller ikke nemmere at skulle lære at bruge en pc, der ikke er helt stabil, fortæller Marianne, der glæder sig til at kunne øse af sin erfaring.
Marianne Vestergaard Nielsen er uddannet journalist, og for nylig valgte hun at droppe sit arbejde for at lave noget helt andet.
-Jeg har altid holdt meget af ældre mennesker, og jeg har stor respekt for et levet liv, og den historie de kan fortælle, fortæller Marianne, der også har meldt sig som frivillig på et af kommunens plejehjem, som én af dem, der cykler de ældre rundt i rickshaw. I sin nye profession som ”digital hjælper” kaster hun sig også op på en jernhest, og hun medbringer selv pc og printer i cykelkurven.
-Jeg skal jo først til at finde ud af, om der er et behov, og jeg skal finde ud af, hvordan jeg får fat i den gruppe, som er analoge. Jeg har da lidt ondt i maven, for jeg ved jo ikke, hvor stort behovet er. Jeg er ikke sikker på, at jeg på sigt kan leve af det, men det giver mening. Det er oplagt for mig, at jeg skal bruge mit liv på at hjælpe, fortæller Marianne Vestergaard Nielsen, der kan kontaktes i sit firma ”Din e-hjælp” på 30288474.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top