Lokalt dansepar vinder Danmarksmesterskaberne i Latin
Lørdag aften lykkedes det for det lokale dansepar; Hans Christian Leerberg Kogsbøll og Charlotte Winding Larsen at vinde Danmarksmesterskaberne i Latin-amerikanske danse under 21 år

Hans Christian og Charlotte har begge danset Standard- og Latindans siden de var omkring 3 år gamle og har dannet par på dansegulvet i 7 år. De repræsenterer Pejsegårdens Sportsdanserforening i Husum hvor Britt Bendixen har danseskole og de trænes bl.a. af de 4. dobbelte Verdensmestre i 10-dans Bjørn Bitsch & Ashli Williamson.
Det unge dansepar er kun henholdsvis 18 og 19 år, og de er begge fra Danmark. Mange af de dansepar som de konkurrerer med er ofte sammensat af en dansk kvindelig danser og en mandlig danser fra eksempelvis Rusland eller et andet østeuropæisk land. Så konkurrencen er derfor ekstrem hård da den danske danseverden har et stort internationalt islæt. Men Christian og Charlotte har med deres unge alder en meget stor fremtid foran sig.
-Nu har vi vundet 4 bronzemedaljer og 5 sølvmedaljer til DM’erne de sidste år. Flere af dem har været med den mindste marginal og dermed meget tæt på guld, men i dag vandt vi vores første DM guld sammen! Vi er med sejren rigtig godt forberedt til VM 10-dans i Canada i næste weekend, fortæller Hans Christian, der sammen med Charlotte er støttet af Team Danmark.
Det unge par danser ikke kun Latin- med også Standarddans, og i denne uge rejser de til Vancouver i Canada for at repræsentere Danmark ved Verdensmesterskaberne i 10-dans, som er kombineret Latin- & Standarddans. Her har parret der blev nummer 8 til EM i 10-dans i 2013 rigtig gode chancer for at opnå en endnu bedre topplacering i år.

Fakta
Hans Christian & Charlotte har indtil nu, opnået mange flotte nationale og internationale resultater heriblandt:
Guldmedaljer ved U21 International Open Latin 2014.
Guldmedaljer ved Krsko Open i Slovenien 2014
Bronzemedaljer i voksenrækken ved DM 2014 i 10-dans.
Bronzemedaljer ved U21 DM Standard 2014.
Semifinalister ved U21 VM i Standard 2014 i Italien.
Nr. 8 til World Open Latin i voksenrækken i Kina 2013.
Nr. 8 ved EM 10-dans for ynglinge i Moldavien i 2013.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top