Kurt, kan du ikke lige lave…….
40 år som møbelhandler hos KC Møbler på Kabbelejevej i Brønshøj har givet den snart 72 årige Kurt Christensen mange gode oplevelser

Benene er slidte, og han har været ramt af støvkræft. Egentlig er han ikke helt rask, men ikke desto mindre er Kurt Christensen stadigvæk aktiv og møder ind på sit arbejde tidligt om morgenen og går hjem igen sent.
-Jeg skal ikke have nye knæ, for så kommer jeg aldrig op igen, forsikrer jubilaren, der lige nu arbejder på firmaets allersidste skabsseng.
-Folk efterspørger stadigvæk skabssenge, men de synes, de er for dyre. Folk siger, at de går op i at møblerne er dansk producerede, men det passer ikke helt. Det handler i sidste instans om penge. Hvis folk siger, vi er dyre, så kan jeg leve med det. Det ville jo være langt værre, hvis de sagde, at de ting vi laver ikke er i orden, fortæller Kurt Christensen, der sætter en stor ære i at lave et solidt og godt håndværk, som kan holde.
De sidste 55 år har han været snedker og møbelpolstrer. Han kom i lære som snedker og møbelpolstrer, da han var 15 år, og han overtog sin far, Kaj Christensens, forretning – den forretning har nu selv har afhændet til sine to egne børn, Ulla og Kim. Førhen var de 12 ansatte, men i dag er de fire og en halv medarbejder. Hvis der skal laves store projekter, så hyrer de flere folk ind.
-I KC Møbler startede vi med at lave sovesofaer. Vi lavede dem blandt andet til Daells Varehus, og vi har havde også kæmpe leverancer til sommerhuse i Ungarn og til mange hoteller. Men der er også kommet mange flere sjove opgaver til hen ad vejen. Mange gode ideer, som jeg har brugt tid på at udvikle, og ofte er folk kommet og spurgt mig: Kurt, kan du ikke lige lave…ja, det er næsten blevet et motto, siger Kurt Christensen, der som årene gik også fik masser af reparationsopgaver.
Kunderne er blandt andre Tivoli, der skal have ny polstring på gamle sofaer, Hotel d`Angleterre der skal have en bardisk til at passe, eller ministerier der skal have noget ombetrukket.
-Vi har fast været på Norges færgen. Så arbejdede vi om natten, med at lave sengegavle, natborde, skifte armlæn på sofaer og lakere møbler. Vi er nok et problemknuserfirma, tilføjer Kurt Christensen, der også har lavet flere møbler og masser af polstringer til arabiske prinser.
Rundt på væggene i værkstedet på Kabbelejevej hænger der en masse fotos, der vidner om et sirligt og godt håndværk.
-Det bedste er, når kunderne kommer tilbage og er glade for det, man har lavet. Det er det hele værd. Jeg har haft et spændende arbejdsliv, og jeg føler bestemt ikke, at jeg har noget til gode. Jeg vil meget gerne blive ved med at arbejde, for jeg tror, jeg dør den dag, jeg ikke får lov til at arbejde længere. Men jeg er blevet bedre til at gå hjem i ordentlig tid. Nu har jo også fået to børnebørn og købt årskort til Zoo. Det skal jo helst også bruges, fastslår Kurt Christensen efterfulgt af et grin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top