København uden filter
Cigaretskodder er ubetinget Københavns største affalds­udfordring. Københavns Kom­mune benytter J-dag til at sætte fokus på byens største skodproblem

Som led i kampagnen REN kærlighed til KBH, deler Københavns Kommune knap 8000 lommeaskebægere ud til gæsterne på de barer og caféer, der får besøg af Tuborgvognene på J-dag – fredag d. 7. november.
REN Kærlighed til KBH har allieret sig med Tuborgvognene, der tager askebægrene med ud på barerne, så de bliver uddelt, når sneen og dømmekraften daler. Ved at stille lommeaskebægre til rådighed får rygerne en løsning ved hånden, så de kan vælge at benytte askebægret i stedet for jorden, når de skal af med den gule stump.

Stramninger i rygeloven = flere skodder på gaden
Siden rygeloven blev vedtaget i 2007, er andelen af skodder steget med 45 procent, og skod er røget ind på førstepladsen over typer af henkastet affald. Stramningerne i rygeloven fra 2012 har sendt endnu flere af gæsterne på byens mange barer, caféer og restauranter udendørs for at ryge, og antallet af skod på gader og stræder er bragt yderligere i vejret. Er der ikke et askebæger i nærheden af beværtningen, havner skodderne på gaden.
-Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, at det kræver mange ressourcer at holde gaden fri for skod, og vi må erkende, at det ikke er en opgave, kommunen kan klare alene. Flere askebægre er en del af løsningen, og her er vi meget positive i forhold til at finde fælles løsninger på skodproblematikken, bl.a. sammen med beværtningerne, siger Bianka Saarnak, centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Fokus på skod
Københavns Kommune har generelt fokus på affald i nattelivet, herunder cigaretskod. REN Kærlighed til KBH har derfor inviteret beværtninger og større samarbejdspartnere til innovationsmøde i november for at drøfte og finde fælles løsninger på bl.a. udfordringerne med det stigende antal skod.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top