Klip vægen og undgå sod
Seks gode råd til de levende lys Overgangen fra sommertid er samtidig startsignalet til en lang sæson med levende lys i vintermørket. Varefakta kontrollerer løbende de levende lys, og giver dig her en række gode råd, inden du sætter blus på vægen. Findes der noget mere dansk end hygge? Og findes der noget mere hyggeligt […]

Seks gode råd til de levende lys
Overgangen fra sommertid er samtidig startsignalet til en lang sæson med levende lys i vintermørket. Varefakta kontrollerer løbende de levende lys, og giver dig her en række gode råd, inden du sætter blus på vægen.
Findes der noget mere dansk end hygge? Og findes der noget mere hyggeligt end stearinlys på en kold vinteraften? Næppe.
Men selvom vi har en tendens til at omtale alle levende lys som stearinlys, så er det faktisk en sandhed med modifikationer, for lysene kan eksempelvis også være fremstillet af bivoks eller paraffin. Uanset materialet gælder disse seks gode råd:

1. Undgå træk, for i træk drypper de fleste lys mere end nødvendigt.
2. Klip vægen ned til cirka 1 centimeter, inden du tænder lyset første gang. Men klip også vægen efter lyset har været tændt. Lange væger får lyset til at sode mere. Og megen sod kan både svine og være sundhedsskadelig. Fjern også eventuelle væge- og tændstikstumper, så brænder lyset mere stabilt.
3. Placér lysene i en stabil stage eller på et stabilt underlag i tilpas afstand fra gardiner og uden for børns og kæledyrs rækkevidde. Pas især på fyrfadslys, som kan blive meget varme i bunden.
4. Pust lyset ud, inden du flytter det.
5. Lys bør placeres med god afstand i mellem hinanden. Det øger brændetiden, og får lyset til at brænde mere stabilt.
6. Læs brugsanvisningen og følg råd og anvisninger fra symbolerne. På Varefaktas hjemmeside kan du se, hvad de forskellige symboler betyder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top