Hovedrengøring og klippekort til ældre
Rengøring-01-47-14.jpg
Overborgmester Frank Jensen til kaffe og kage og en god snak hos Verner Jensen i Kobbelvænget sammen med social- og sundhedshjælper Joan Hansen. Foto: Kaj Bonne.
I foråret indførte Københavns Kommune, at alle der modtager praktisk hjælp til rengøring i hjemmet får tilbud om en årlig gratis hovedrengøring

Torsdag i sidste uge var overborgmester Frank Jensen på besøg i Kobbelvænget hos den 94-årige enkemand Verner Jensen, der bor alene i en hyggelig treværelses lejlighed på 2. sal. Med til besøget var også social- og sundhedshjælper Joan Hansen og to af Verner Jensens døtre, og det blev både et hyggeligt og udbytterigt møde.
– Det var rigtigt dejligt at besøge Verner, og selv få syn for, at de kvalitetsløft, vi har lavet, med hovedrengøring og ekstra hjemmehjælp gør en stor forskel. Den slags kan man læse lange notater om inde på rådhuset, men det er nu engang noget helt andet at høre et menneske som Verner, der selv fortæller om, hvordan det opleves i virkeligheden, sagde Frank Jensen efter mødet og tilføjede:
– Verner fortalte om, hvordan han har knoklet et helt arbejdsliv som klejnsmed. Derfor har han god gavn af den hjælp, han får fra kommunen og ikke mindst fra sin hjemmehjælper Joan, som det er tydeligt, at han sætter stor pris på.
Verner Jensen har arbejdet som klejnsmed og flyttede i 1951 fra Lolland til Kobbelvænget, hvor han har boet siden. Han får hjælp til rengøring hver 14. dag, personlig hjælp dagligt og får hver dag leveret aftensmad, som han selv varmer i mikroovnen. Gennem en årrække har hans faste social- og sundhedshjælper været Joan Hansen, der også har stået for hovedrengøringen. Det er da også næsten kun Joan Hansen, der kommer og hjælper hos Verner Jensen – hvilket han i øvrigt er meget tilfreds med.

To timer og fyrre minutter
Tilbuddet om en årlig hovedrengøring gives, ud over den almindelige rengøring, for at udføre en mere grundig rengøring af boligen. Det kan fx være vask af skabe og hylder eller særlig grundig rengøring af fx toilet. Det er modtageren af hjemmehjælp, der selv bestemmer, hvordan man vil have anvendt de to timer og fyrre minutter, der er til rådighed årligt. Man kan dog ikke få hjælp til håndværksmæssige opgaver, havearbejde eller vinduespudsning.

Klippekort til de svageste
Københavns Kommune tilbyder også en særlig ”klippekortmodel” til de ca. 1.500 svageste ældre. Ordningen blev indført i foråret, og betyder at den ældre kan spare ½ time sammen om ugen og kan anvende den sammensparede tid efter eget ønske til fx at gå en tur, højtlæsning m.m. Den halve time ligger udover den tid, der i forvejen er sat af til hjælp til borgeren.
Det er den kommunale visitation, der afgør om borgeren er omfattet af ”klippekortmodellen”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top