Folkeskoleelever bærer klimakampen frem
En ny fotoudstilling med 20 klimaløsninger bliver i denne uge sat op på 2000 folkeskoler i Danmark. Plakaterne skal hjælpe de unge til at tage ansvar for klimakampen

-Unge skal bære klimakampen. Det er dem, som kan gøre den helt store forskel, og det er deres fremtid, det gælder. Tænk hvis vi kan opdyrke troen blandt unge på, at de er en aktiv del af løsningen. Måske kan de endda skubbe til deres forældre og få dem til at melde sig ind i kampen, ‘ siger Marianne Haahr, kommunikations- og advocacychef i CARE Danmark.
Udviklingsorganisationen CARE Danmark og LIFE Exibitions sætter med udstillingen, Styr på klimaet, fra mandag den 27. oktober klimaet på dagsordenen i danske folkeskoler. 40.000 plakater om 20 klimaløsninger er på vej til 666.666 skoleelever, blandt andre elever på Brønshøj Skole og Husum Skole.

Det nye ungdomsoprør er et klimaoprør
Eleverne på de danske folkeskoler får lejlighed til at se og diskutere nogle af de mange løsninger, som lande, virksomheder og organisationer verden over forsøger at bremse klimaforandringerne med. Det sker ved hjælp af et nyt koncept, hvor hver eneste folke- og privatskole i Danmark får tilsendt en udstilling med fokus på natur, miljø og klima i sæt med 21 plakater til hver skole.
-Alle os, der er grå i toppene, er lidt fodslæbende, når det kommer til at omlægge vores liv for at bremse et løbsk klima. Derfor satser vi på ungdommen og håber på at deres ungdomsoprør bliver et klimaoprør, siger Marianne Haahr.
I samarbejde med folkeskolelærer Andreas Bech er der udarbejdet et undervisningsmateriale til projektet. Skolerne har yderligere mulighed for gratis at få besøg af en storyteller fra CARE Danmark, som fortæller om, hvordan klimaet rammer verdens fattigste, og hvordan fattige mennesker forsøger at finde løsninger på klimaets udfordringer.

Efteråret er afgørende for klimaets fremtid
Udstillingen udsendes netop nu, da der i efteråret 2014 er ekstra fokus på klimaforandringerne. FNs Klimapanel, IPCC, mødes fra den 27. oktober i København med en lang række forskere og politikere for at færdiggøre og vedtage panelets femte hovedrapport. Rapporten indeholder anbefalinger til de politikere, som skal forhandle en international klimaaftale i Peru i starten af december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top