Fodboldlandstævne for børn fra socialt udsatte familier
Den 30. november afholdes der landsstævne i fodbold for Arena Spartacus´s arenaer i København, Aalborg og Bornholm

Landsstævnet foregår i København den 30. november fra kl. 9.00-16.00, hvor ca. 100 børn og unge fra Arena Spartacus’ arenaerne mødes og dyster om titlen og æren som Danmarks bedste arena. Udover spillerne fra de forskellige arenaer kommer der en række professionelle fodboldspillere for at hilse på børnene, skrive autografer og spille opvisningskamp. Der er ligeledes inviteret fremtrædende politikere fra kultur- og integrationsområdet i København. Blandt nogle af ildsjælene bag Arena Spartacus og landsstævnet kan nævnes Christian Lønstrup (tidl. FCK), Kasper Bøgelund (tidl. AaB og landsholdet) og Lasse Qvist (tidl. FCK og PSV Eindhoven).

Hvad er Arena Spartacaus
Projektet tog sin begyndelse i efteråret 2012 med et pilotprojekt i Bispebjerg, og siden da er det gået stærkt. I dag er der opstartet 6 arenaer i henholdsvis Husum, Bispebjerg, Herlev, Frederiksberg Aalborg og på Bornholm, og der er et deltagerantal på næsten 250 børn og unge. Formålet med Arena Spartacus er, at der er en stor gruppe af børn og unge, som ikke benytter sig af foreningstilbud, og som ikke har et aktivt fritidsliv. Det gælder bl.a. børn og unge, som kommer fra socialt udsatte familier.
Inden for idrætsområdet er etniske minoriteter lavere repræsenteret i foreningslivet end etniske danskere. Den lave deltagelse er problematisk eftersom fysisk aktivitet og idrætsdeltagelse er et væsentligt element i børn og unges personlige, sociale og fysiske udvikling, og desuden giver deltagelse i foreningslivet gode muligheder for netværksskabelse, og integration i samfundet. I Spillerforeningen er der stort fokus på, at der skal gøres en indsats over for foreningsløse børn og unge, for at de får et aktivt fritidsliv. Den overordnede filosofi er, at personlig udvikling og social læring skal ske i positive og trygge rammer, og gennem regelmæssige, målrettede og attraktive aktiviteter. Således har Spillerforeningen opstartet Player Social Responsibility, som er Spillerforeningens CSR-­tiltag. Baggrunden for PSR er spillernes ønske om at omfavne den status, de har som rollemodeller, og herigennem tage socialt ansvar med fodbolden som udgangspunkt. I Husum tilbyder Arena Spartacus gratis fodbold for piger fra 8-18 år. Tilbuddet udbydes i 2700, da undersøgelser har vist, at der er en større gruppe piger, der ikke er tilknyttet det etablerede foreningsliv, men som godt kunne tænke sig at dyrke fodbold i lokalområdet. Husum BK har en super god pigefodboldafdeling, men der findes stadig en gruppe piger i 2700 der ikke er indmeldt i klubben. Dette skyldes forskellige årsager, eksempelvis kultur, traditioner, træningstider, økonomi mv. Derfor er Arena Spartacus sat i verden for at skabe et tilbud til denne gruppe piger, med en kvindelig træner og træning en gang om ugen, gratis og mere uformelt organiseret, da man blot dukker op, når man kan. Det sker at pigerne efter en periode i AS ønsker at starte i en fodboldforening, hvilket vi hjælper pigerne videre med. Normalt holder pigerne til på Energicenter Voldparken, men da de træner til danmarksmesterskabet d. 30. november, som foregår indendørs, er træningen rykket til Sjakket, Skaffervej 6, 2400 KBH NV, hver onsdag fra 15.40-16.50. Alle er velkomne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top