FN’s Børnerettighedsdag blev fejret på Husum Skole
Børn har også rettigheder. Det var noget, som eleverne på Husum Skole havde fokus på i undervisningen i tors­dags, hvor det var FN’s Børnerettighedsdag

Der var pyntet op i aulaen med røde balloner og udklippede børn i pap, som var med til at symbolisere de rettigheder, som børnene på Husum Skole drømmer om, at hele verdens børn har mulighed for at opnå.
Det er i år 25 år siden, at børn fik deres helt egne menneskerettigheder – nemlig FN’s Børnekonvention.
Det blev fejret på skolen, da man havde valgt at sætte børns rettigheder på skoleskemaet, fordi det er vigtigt, at eleverne lærer deres rettigheder at kende, så de kan blive bedre til at passe på sig selv og hinanden og sige fra over for fx overgreb og mobning.
Skolen summede af læring om rettigheder, mangel på rettigheder og fortolkninger af Børnekonventionens artikler. ”Det handler ikke om altid at have ret, men at man som barn har retten til at have et godt børneliv”, fortæller elever fra 5. klasse.
5. klasse sang en sang om børns rettigheder, inden skolen kunne afsløre en tavle, som viser, at Husum Skole nu er blevet ambassadørskole for Red Barnet.
-Det kommer til at betyde, at vi som skole har et ansvar, og at vi som skole skal huske det arbejde, som Red Barnet laver, fortæller skolelederen Annette Samsøe Jensen.
Arrangementet blev afsluttet af 0. klasse eleverne, der sang ” Alle børn har ret” – det blev en rigtig fin afslutning på fødselsdagsfesten for rettighederne og for børnene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top