Den glade gartner i Aktiv-Center
ErlingSørensen.jpg
Aktiv-Centers formand Benny Zacho flankeret af et par kimonoer med dyrebart indhold, Birthe Thomsen, tv., og Erling Sørensen. Foto: Kaare Vissing
Seniorklubben Aktiv-Center, som holder møde hver torsdag kl. 11-14 i Kulturhuset Pilegården, byder på en bred vifte af foredrag og underholdning. Den 13. november var det klubbens formand frem til foråret 2013, Erling Sørensen, der stod på programmet. Han er nu 83 år, men still going strong – og frem for alt i besiddelse af […]

Seniorklubben Aktiv-Center, som holder møde hver torsdag kl. 11-14 i Kulturhuset Pilegården, byder på en bred vifte af foredrag og underholdning. Den 13. november var det klubbens formand frem til foråret 2013, Erling Sørensen, der stod på programmet. Han er nu 83 år, men still going strong – og frem for alt i besiddelse af et legendarisk humør.
Erling blev født i landsbyen Søbyvad nær Silkeborg, blev udlært gartner og kom til København for at opleve et eventyr, der ikke står meget tilbage for H.C. Andersens. Således passede han i begyndelsen af 1950’erne et refugium med kunst og blomster hos den verdensberømte fysiker Niels Bohr i dennes æresbolig på Carlsberg. Siden skulle Erling blive gartner i Botanisk Have gennem godt 40 år. Den indsats gav ham dronningens fortjenstmedalje i sølv samt audiens hos Margrethe II i 1994. Hun faldt pladask for hans charme og tilbød ham en stilling som gartner på Gråsten Slot! Men Erling takkede nej! Han ville hellere hygge sig i Gartnerstiftelsen på Præstegårds Allé. Det har næppe været mange beskåret at sige nej til majestæten.
Under den nævnte sammenkomst i Aktiv-Center fokuserede Erling på sin deltagelse i EXPO ’90 i Osaka i Japan (Den internationale udstilling om haver og grønne anlæg). Sine mange sjove og positive oplevelser i det japanske illustrerede han med smukke lysbilleder. Hvis ikke de godt fyrre tilhørere vidste det i forvejen, så fik de det i hvert fald slået fast af foredraget: At planterne i Botanisk Haver i de mange år, hvor Erling var deres gartner, helt sikkert har groet med større velvære og blomstret smukkere end ellers – gødet med hans herlige humør og positive syn på tilværelsen. På samme vis har han i sin tid som formand for Aktiv-Center keret sig nænsomt om klubbens medlemmer, der er nogle nok så kønne planter! Særligt har han glædet mange damer, når han som en lian er gået i infight med dem, når musikere har spillet op til dans. Få har som han levet op til sangen om den gamle gartner, der plantede smil og solskin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top