VW- koncernen topper salgslisten
C12-039.jpg
Skoda Citigo er ny på top 10 – men er næsten identisk med VW Up på førstepladsen. Billigste udgave fra 79.995 kr. for en 3-dørs med 60 HK og en beskeden grøn ejerafgift på 290 kr. halvårligt. Foto: SMC.
Salget af personbiler er stabilt og fortsat på et højt niveau. September viste et lille fald i forhold til året før, men for hele året ligger salget 5 % over 2013

”Der er særdeles positivt, at danskerne fortsat køber nye biler, det påvirker både trafiksikkerheden og miljøet i den rigtige retning. Årets samlede salg ligger historisk højt og med en fortsat tendens på vej mod det 4. rekordår for bilsalget i træk. Vi vil naturligvis følge markedsudviklingen nøje i de kommende måneder, men med mange nye brændstoføkonomiske modeller på markedet og et fortsat stort transportbehov regner vi stadig med et relativt stabilt marked i resten af 2014, siger Gunni Mikkelsen fra De danske Bilimportører
Også salget af nye varebiler og lastbiler stiger støt. I september kom der 2.383 nye varebiler og 321 nye lastbiler på gaden. For varebilerne er der tale om en fremgang på 17,1 % i forhold til september 2013 og for lastbilerne en stigning på 14 % i forhold til samme måned sidste år.

VW Up stadig nr. 1
Gennem lang tid har den mest solgte personbil været VW Up, og salgssuccesen fortsætter i september, men også andre modeller fra VW-koncernen er solidt placeret på listen over de ti mest solgte modeller. På 2.pladsen ligger VW Golf og på 8. pladsen ligger VW Polo. Endvidere er koncernen repræsenteret med Skoda Octavia på en 4. plads og Skoda Citigo på en 9. plads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top