Utterslev Kirke er solgt til frimenighed
Nu kommer der snart liv i den tidligere Utterslev kirke. Bygningen er blevet solgt og de nye ejere er ”Nordvestkirken”, som er en frimenighed under Luthersk Mission. ”Nordvestkirken” er i forvejen kendt i lokalsamfundet, idet de indtil nu har holdt til i en ejendom på Frederiksborgvej ved Emdrup Torv. Det er dette tilhørssted, der nu […]

Nu kommer der snart liv i den tidligere Utterslev kirke. Bygningen er blevet solgt og de nye ejere er ”Nordvestkirken”, som er en frimenighed under Luthersk Mission. ”Nordvestkirken” er i forvejen kendt i lokalsamfundet, idet de indtil nu har holdt til i en ejendom på Frederiksborgvej ved Emdrup Torv. Det er dette tilhørssted, der nu bliver skiftet ud med den hvide kirke på Utterslev Torv. Senest pr. 1. november overtager kirkens nye ejere bygningen på Utterslev Torv. 14 måneder efter Utterslev kirkes sidste højmesse som folkekirkelig sognekirke vil der igen blive aktivitet i huset.
For menighedsrådet i Bellahøj-Utterslev sogn er salget en beslutning, der har været længe undervejs. -Beslutningen om at tage kirken ud af brug og sætte den til salg var svær, og det har også været svært – og trist – at se den flotte bygning stå tom i over et år. Beslutningen om lukning og nu et salg til ”Nordvestkirken” er taget af ét og samme menighedsråd. Bellahøj-Utterslev sogn har lige valgt nyt menighedsråd, og når det nye råds funktionsperiode begynder til første søndag i advent, tager vi fat på fremtiden. Nu har vi én kirke til rådighed, og Bellahøj kirke skal derfor udbygges, så vi kan rumme alle de mange aktiviteter i det store sogn, siger Lis Lynge, der menighedsrådets formand. I den periode, Utterslev kirke har været til salg, er der flere, der har vist interesse for at købe kirken. Men den relevante køberkreds blev begrænset, da en tinglyst klausul fra Københavns Kommune fastslog at der fortsat skulle være kirke på grunden, ellers ville grund og bygninger falde tilbage til kommunen for et symbolsk beløb. Kirken blev sat til salg i åben handel, og skulle derfor sælges med størst muligt provenu. Salgssummen på 6.5 millioner kroner indgår som en del af finansieringen af Bellahøj kirkes forestående udbygning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top