Nu er alle byggesager i Husum – og snart også i Brønshøj – digitalt tilgængelige
Fremover behøver borgere og håndværkere, der skal bygge nyt i Husum, ikke at tage turen ind til Njalsgade på Islands Brygge for at stå og rode i de fysiske tegninger i byggesagsarkiverne

1. oktober åbner Teknik- og Miljøforvaltningen nemlig første bid af et helt nyt digitalt byggesagsarkiv, hvor samtlige byggesager er skannet ind som pdf-dokumenter. Husum er det første bydelsområde, der ligger klar digitalt, mens Brønshøj er klar inden for det næste halve år.
-Det er en historisk lancering af byggesagsarkivet. Vi har skannet over 1000 arkivkasser, men der er 25.000 kasser i alt. Det svarer til ti hyldekilometer med arkivsager, så det er et langvarigt projekt, fortæller specialkonsulent Michael Andersen fra Teknik- og Miljøforvaltningen.
Digitaliseringen er et meget omfattende og årelangt projekt, som Københavns Kommunen har taget hul på. Det digitale byggesagsarkiv samler dokumenter fra tre hidtil opdelte arkiver med hhv. byggesager, spildevandssager og vandsager. Fremover kan man nøjes med at søge på adresse eller matrikel, og så får man digitalt adgang til alle relevante arkivsager og tegninger.
-Det er et meget simpelt og intuitivt system, som er nemt at betjene for borgerne. Samtidig har vi valgt en skanning i farve og i meget høj kvalitet, så vi sikrer, at der er god læsbarhed, og at alle oplysninger er med, siger Michael Andersen.
Foreløbig er det kun Husum, der ligger klar, mens Brønshøj er på vej. Kommunen har valgt at starte digitaliseringen, dér hvor folk har længst transporttid ind til de fysiske arkiver. Udrulningen fortsætter rundt om Københavns centrum og slutter i indre by. Digitaliseringen sker primært for at gøre det lettere for borgere, håndværkere, arkitekter med flere at få adgang til byggesagsarkivet, men også for at bevare tegninger og dokumenter for eftertiden.
-Skanningen beskytter også sagerne mod f.eks. vandskader. Derudover kan kunderne også få en bedre service, da sagsbehandlerne kan lave en hurtigere sagsbehandling, når de ikke skal vente på at sagen fremfindes fysisk, siger Michael Andersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top