”Lorteland”
Mange private husejere og ansvarlige i beboelsesejendomme oplever i stigende grad at skulle fjerne diverse hunde-høm-høm’er- og/eller små sorte plastposer med ”fyld” fra deres ejendomme. Tendensen til ikke selv at bære efterladenskaberne hjem går mere og mere i retning af, at hundeejere ikke længere altid selv sørger for dette. Det er som om normen langsomt […]

Mange private husejere og ansvarlige i beboelsesejendomme oplever i stigende grad at skulle fjerne diverse hunde-høm-høm’er- og/eller små sorte plastposer med ”fyld” fra deres ejendomme. Tendensen til ikke selv at bære efterladenskaberne hjem går mere og mere i retning af, at hundeejere ikke længere altid selv sørger for dette. Det er som om normen langsomt rykker sig: Ligger der én pose smidt i hækken eller på vejen – så er det nok helt i orden selv at smide den næste.
”Lorteland” – sådan sluttede Buster Larsen i tidernes morgen i sin ugentlige monolog i et af Danmarks folkekære, ugentlige satireprogrammer. Og man fristes til at give ham ret – i bogstaveligste forstand. Det vrimler efterhånden med små sorte poser på gader og stræder – og meget værre – igen hunde-høm-høm’er direkte i hæk og på vej. Kreativiteten blandt hundeejere er stor for selv at slippe for at bære efterladenskaberne efter sit elskede kæledyr hjem: 1) Hunde høm-høm direkte på vejen 2) sort hunde-pose smidt ”tilfældigt” i hæk eller på vej eller 3) pænt smidt sort pose i hel eller mindre hel tilstand i diverse private skraldespande (sidstnævnte lugter hyggeligt, når skraldespanden selv skal benyttes)(!).
Undertegnede – som selv bebor en af de hyggelige villaveje i Brønshøj – oplever dagligt alle tre ”modeller” og har sågar også oplevet en half-and-half: En halvt itu sort hundepose – fordelt i og udenfor den private skraldespand! En mindre hyggelig opgave at skulle fjerne/rense efter dette!
Det er helt forståeligt, at denne lille procedure efter sit kæledyr ikke ligger i den hyggelige ende i det at have hund. MEN det er ikke i orden ikke selv at sørge for efterladenskaberne. Så tendensen med ligegyldigheden og at fralægge sig ansvaret for selv at rydde op efter sin hund bør måske stoppes nu. Inden Buster Larsen måske for alvor får ret i, at vi igen skal blive et ”lorteland” på gade og stæder.

Helle Jespersen
Brønshøj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top