Dyrehavedag på Brønshøj Bibliotek
Der var både historier om løsslupne spøgelser, vilde løver og en storpruttende dansk konge. Ørerne strittede i den grad, da der i lørdags blev læst og fortalt historier for børn på Brønshøj Bibliotek. Børnebogsforfatter Aina Christiansen læste op fra sin bog ”Kongen, Kronhjorten og Adjudanten”. Aina Christiansen, er vokset op på Eremitage-slottet og hendes opvækst […]

Der var både historier om løsslupne spøgelser, vilde løver og en storpruttende dansk konge. Ørerne strittede i den grad, da der i lørdags blev læst og fortalt historier for børn på Brønshøj Bibliotek.
Børnebogsforfatter Aina Christiansen læste op fra sin bog ”Kongen, Kronhjorten og Adjudanten”. Aina Christiansen, er vokset op på Eremitage-slottet og hendes opvækst omgivet af kronhjorte og med besøg af de kongelige har givet inspiration til bogen.
-Jeg legede i slottets kælder. Der var meget mørkt, det blæste og det peb. En aften var mine søskende og jeg i kælderen, og vi kunne høre en hujende lyd fra riddersalen. Vi gik derop, og der så jeg for første gang et spøgelse, fortalte Aina Christensen, hvilket fik alle de fremmødte børn til at spærre øjnene op.
Der var masser af spørgelyst, også da naturvejleder Simon Høegmark dukkede op med en død grævling og udstoppede rovdyr. Børnene fik et indblik i løvens natur og fik lov til at agere løver under Simons Høegmarks vejledning.
Interessen for ulvens tilbagevenden til Danmark var også stor, og Simon Høegmark kunne fortæller børnene, at man har lokaliseret 15 ulve i Jylland og at flere af dem har fået unger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top