Væggelusene hærger i Danmark
væggelus.jpg
Væggelus. Foto: Colourbox.
Væggelus er et af de store samtaleemner i medierne for tiden

For nyligt oplevede vi en stor sag i Esbjerg, hvor beboere blev invaderet af de små kræ, og udgjorde en decideret plage i ikke mindre end 150 boliger.
I takt med, at vi øger vores rejseaktivitet til de sydlige og mere eksotiske lande, bliver vi mere og mere globaliserede og lader os inspirere af nye og anderledes kulturer, måder at leve på og madvaner. Men vi bringer ikke kun disse spændende og fantastiske ting over grænsen, faktisk importerer vi også andre landes skadedyr i vore kufferter.
Sådan har væggelusen også fået sit fodfæste i Danmark. Indenfor de sidste 10 år er plagen vokset støt. Sæsonen topper i august til november, altså i perioden efter vi er returneret fra vores mange ferie- og udenlandsrejser.
Væggelusen er et lille kravlende insekt – rød-brunt – som gemmer sig i revner og sprækker, under madrasser og lagener, under gulvtæpper og andre steder, hvor de ikke forstyrres i dagtimerne. Når aktiviteten i huset lægger sig, kigger de frem for at finde føde. De foretrækker menneskeblod, men kan også ernære sig på vore kæledyr.
Alle ønsker at slippe for væggelusene, men de færreste ønsker at bruge giftstoffer i og omkring sengen. Der findes alternativer til giften. Skadedyrsbekæmpere rundt omkring i landet benytter sig ofte af varmebehandlingsmetoder, så som Polti Dampmaskinen og Zappbug varmeteltet. Har du problemer med væggelus, så kontakt din lokale skadedyrsbekæmper – kan evt. findes på Brancheforeningens for Skadedyrsfirmaers hjemmeside: www.bf-skadedyr.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top