Tingbjerg mod katastrofer
Når Tingbjerg samler ind mod katastrofer under Røde Kors Indsamlingen søndag den 5. oktober 2014, står Jesper Christensen for fjerde gang i spidsen for en gruppe indsamlere fra området. Eneste forskel er, at han denne gang er socialborgmester i København

-Men jeg tror ikke min seneste titel gør en forskel. Folk kender mig i forvejen fra området og tænker ikke over det, tror jeg. Jeg er den lokale mand. Og jeg véd, at det bliver en hyggelig og god dag, siger Jesper Christensen.
Udover at støtte den gode sag bruger socialborgmesteren indsamlingen som en anledning til at holde fast i kontakten til området.
-Når man er så lidt hjemme, som jeg er blevet de sidste år, så er det en måde at komme rundt i sit område på og se, hvad der sker. Om nogen er flyttet og så videre, tilføjer han.
Tingbjerg har haft lidt knas med at få indsamlere nok. Derfor tog Jesper Christensen fat i de lokale netværksgrupper, blandt andet en organisation kaldet Naboerne.
-Mit mål er at dække området. Sidst mødtes vi tolv indsamlere hos mig til morgenmad og gik så ud og samlede ind. Bagefter mødtes vi igen. Så gik der også konkurrence i, hvem der havde fået mest i bøsserne. Det samme gør vi igen i år. Vi har oprettet en Facebook-gruppe til dem, der gerne vil samle ind. Så må vi se, hvor mange vi bliver, og om vi kan få de samme hold som sidst, siger han og tilføjer, at indsamlerne altid er blevet taget godt imod af beboerne og bliver lukket ind de fleste steder.
-Først kommer der et beløb i bøsserne. Både store og små. Selv det mindste er godt nok. Og så falder vi i snak og jeg hører, hvordan det opleves lige nu at bo i Tingbjerg. Det er en menneskelig kontakt om alt muligt andet end indsamlingen. Om hvordan en boligblok er renoveret, om der er kommet nye låsesystemer og dørtelefoner og så videre.
Vi får nok ikke så meget i bøsserne som man kan andre steder, men folk vil rigtig gerne.
Jeg oplever også, at nogle beboere genkender Røde Kors fordi de kommer fra steder, hvor de har fået hjælp af Røde Kors på et tidspunkt. Så der er en bred accept af – og en vilje – til at støtte Røde Kors. Det kan jeg meget godt lide, siger Jesper Christensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top