Seks verdensrekorder til Hans Henrik fra Husum
Fart, teknik og el-motorer er Hans Henrik Thomsens store passion

I værkstedet står der en 249 kilo dragbike. Et ubekvem monstrum ved navn Silver Bullit, der mest af alt ligner noget fra en science fiction film. Ikke desto mindre er det en maskine, der kan har to verdensrekorder bag sig, og som kan accelerere fra 0-100 på 1,06 sekunder. Dragbikens brændsel er masser af batterier, som dem man bruger til en fjernstyret helikopter, og den har taget lang tid at udvikle.
Hans Henrik Thomsen fra Husum er bidt af strøm og fart og sammen med sin fætter, Glenn Nielsen, går det meste af fritiden med at justere og bygge på elektriske kørertøjer. Sammen tager de to fætre til Malmø en gang om ugen, for at køre på Malmø Dragway og prøve deres kørertøjer af og for at slå rekorder.
-Hvis vi ikke havde Malmøbanen, så var vi ilde stedt. Der er ingen permanente steder i Danmark, hvor man kan få lov til at køre. Vi tager derover om onsdagen, og der er efterhånden rigtig mange danskere, som tager over og følger os, fortæller Hans Henrik Thomsen, der er den eneste i Europa, der køre dragbike på elektricitet.
Interessen for hurtige el biler og motorcykler er noget som har fulgt den 42-årige familiefar, siden han var helt ung, og det var filmen ”The worlds Fastest indian” med Anthony Hopkin, der blev inspirationen til at Hans Henrik Thomsen og hans fætter, Glenn Nielsen gik i gang med at bygge deres elektriske køretøjer under navnet firmanavnet ”True Cousins”.
Det er en dyr sport og dragbiken, som fætrene har bygget af blandt andet vandrør og motorer fra gaffeltrucks, ligger på omkring 200.000 kroner.
Men Hans Henrik er meget bevidst om, at hans hobby ikke skal gå ud over privatøkonomien.
-Vi forsøger at få sponsorer, der kan give os dele til både motorcyklen og til bilen, fortæller Hans Henrik, der sammen med sin fætter er ved at bygge en ny elektrisk bil – en pendant til deres TC9 Hornet bil, som de også har vundet to verdensrekorder med.
Mange tror, det er farligt, men vi kører under virkelig sikre forhold. Jeg har aldrig set en ambulance på banen i Malmø, fastslår Hans Henrik Thomsen.
-Jeg har aldrig været bange, men for et stykke tid siden brækkede jeg en tommelfinger, fortæller Hans Henrik Thomsen, der oplevede at dragbiken snurrede ham en omgang i luften.
Uheldet afholder på ingen måde de to brødre fra at arbejde på at gøre deres rekorder endnu bedre og man kan følge de to fætre på Facebook og youtube og så skriver de på en blog på Ingeniørens web-side ing.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top