Malthe er slidt og træt
I torsdags fik Malthe Thomsen fodlænken af, men anklageren har endnu engang fået udsættelse, for at finde beviser på, at den 22-årige pædagogstuderende fra Brønshøj skulle have forgrebet sig på 13 børn

-Det er selvfølgelig glædeligt, at Malthe har fået fodlænken af, men han er ikke længere den glade dreng, sådan lyder det fra hans mor, Birgitte Thomsen, der lige nu opholder sig hos sin søn i New York.
I torsdags blev pædagogstuderende Malthe Thomsen, der er anklaget for at have krænket 13 børn i en børnehave i New York, fri for den fodlænke, som han har gået med siden den 27. juni. Men Malthe skal forblive i New York, så længe sagen verserer, og sagen er endnu engang trukket ud, fordi den kollega som har anmeldt Malthe, for flere måneder siden rejste til Grækenland. Om hun overhovedet kommer tilbage er uvist, og det er nu grunden til, at den 22-årige Malthe endnu ikke er blevet frikendt og skal forblive i en dyr lejlighed i New York.

-Ventetiden bider Malthe nu. Når man sidder under sådan et psykisk pres, så tærer det bare. Han orker ikke ret meget, og jeg kan se en stor forskel fra sidst, jeg var her, siger Birgitte Thomsen, der selvfølgelig helst ville kunne være ved sin søns side hele tiden.
– Jeg er dybest set optimist, men det er hårdt at se sit barn så slidt og udsat for pres. Vi er nogle stykker i familien, der rejser over til ham på skift. Han skal ikke sidde alene, fastslår Birgitte Thomsen, der havde håbet, at de kunne flytte fra den dyre lejlighed på Brooklyn til en langt billigere.
-Men vi er bundet på kontrakt til den 1. november, fortæller Birgitte Thomsen, der heller ikke kan overskue de økonomiske konsekvenser sagen får for familien.
-Det har sat vores liv på stand by, men der er da også små lyspunkter i mørket, fortæller Birgitte Thomsen, der er glad for den støtte som Malthe får på facebook på siden ”Støt den fængslede”.
Malthes tidligere kollega, Sarah Baraie har også lavet en facebook side ”Free Malthe” hvor hun kritiserer det amerikanske retssystem og skriver indlæg, der kræver ham frikendt med det samme. Hun appellerer også til at folk hjælper med at samle penge ind til familien.
Også Gerard, Shangel, der er forsvarsadvokat og ikke involveret i sagen, er forundret. Han sagde forleden til New York Times, at i og med at Malte samarbejder med politiet og ikke længere frygtes at ville flygte, kunne anklagemyndigheden have tilbudt at reducere kautionen af en af flere grunde – herunder sagens relative svaghed hvad angår bevismateriale.
Sagen er udsat til den 13. november.

Malthe Thomsen er sigtet for at have krænket 13 børn i en børnehave, hvor han var i praktik.
En kvindelig kollega beskyldte ham for at være krænker.
Skolen frikendte Malthe efter en intern undersøgelse.
Malthe sad 12 dage i fængsel på fængselsøen Rikers Island. Han blev løsladt mod en kaution på 1,1 million. Han skulle bære fodlænke og måtte ikke forlade New York.

Malthe er tæt knyttet til sin lillebror William, som også har støttet ham i New York. Foto: Privat.

Malthe er tæt knyttet til sin lillebror William, som også har støttet ham i New York. Foto: Privat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top