Lille fald i bilsalget
Aygo.jpg
Den nye Toyota Aygo er månedens højdespringer på listen over de mest solgte biler i juli. Billigste model koster 89.495 kr. Foto: Toyota.
En mindre tilbagegang i juli satte et foreløbigt punktum for bilsalgets himmelflugt. I alt kom 14.267 nye personbiler ud på de danske veje, og det var 53 færre end i juli sidste år

– Vi oplever i disse måneder, at markedet stabiliserer sig omkring niveauet for sidste år. I juni var det marginalt over niveauet fra sidste år og nu i juli lige under 2013-niveau. Samlet set er det stadig et marked med en historisk høj efterspørgsel, og vi ser fortsat en stigende tendens til, at der bliver solgt markant flere mellemklassebiler, frem for de helt små, der ellers har domineret markedet, siger chefkonsulent hos De Danske Bilimportører, Tejs Laustsen Jensen.

Varebiler fortsætter fremgang
Salget af nye varebiler steg i juli til 1.821 nye biler. Det er en fremgang på 11 % i forhold til juli 2013. – Varebilerne fortsætter den imponerende tocifrede vækst, der kendetegnet 2014. Fremgangen har nu stået på så længe, at vi kan tale om en reel tendens, og det er et meget stærkt signal i forhold til investeringslysten og derfor for fremtidsudsigterne i erhvervslivet – særligt hos de små og mellemstore virksomheder.” siger Tejs Laustsen Jensen.
Indregistreringen af nye lastbiler steg i juli knap 16 % i forhold til juli sidste år, og der blev indregistreret 294 nye lastbiler i juli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top