Lene Espersen på Efterslægten
Lene-E-i-1-B.jpg
Lene Espersen i 1. B på Efterslægten. Foto: HF-Centret Efterslægten.
De Konservatives politiske ordfører lyttede til elever og ledelse på HF-Centret

”I har flyttet mig!” Sådan afsluttede de konservatives politiske ordfører, Lene Espersen, sit besøg på HF-Centret Efterslægten i torsdags. Inden partierne blandt andet skal diskutere reform af ungdomsuddannelserne og evt. karakterkrav for optagelse var Lene Espersen inviteret på besøg på Efterslægten for at kigge nærmere på HF-uddannelsen.
– Det har været en stor fornøjelse og meget lærerigt for mig at tale både med Efterslægtens ledelse og med eleverne i 1. B. Jeg har aldrig før mødt en klasse med så stor spørgelyst og med så gode og kritiske spørgsmål. I kan med rette være stolte af det arbejde, I laver her på Efterslægten, for I gør jo lige netop det vores uddannelsesinstitutioner skal gøre, nemlig giver de unge – og de lidt ældre – mulighed for at udfolde deres potentiale og tage en uddannelse, som de brænder for. Jeg har i dag virkelig fået set, hvad HF kan – dér har I flyttet mig, og jeg synes I skal invitere flere politikere ud at se det flotte arbejde, I gør, og jeres fine resultater, sluttede Lene Espersen, inden forlod Efterslægten..

Tilfredshed – og lidt undren
I 1. B var meningerne om politikerbesøget delte. – Det var lidt mærkeligt, at hun ingen synspunkter havde om HF, synes Camilla Niemann, som er kursist i 1. B ligesom Freia Ørum-Hansen, som supplerer: – Ja, det var svært at se pointen med hendes besøg. Vi var lidt overraskede over, at hun direkte sagde, at hun vidste så lidt og ikke rigtig havde nogen holdninger til HF. Men respekt for at hun ville høre på os, og vi forsøgte da også at komme frem med vores holdninger om, hvad der er godt og dårligt i uddannelsessystemet, så hun i hvert fald kunne få det at vide.
Rektor Anne Frausing var meget tilfreds med besøget. – Lene Espersen er jo medlem af Folketingets uddannelsesudvalg og har været en del fremme i medierne i forbindelse med, at ungdomsuddannelserne skal op til revision i Folketinget. Og det har ikke været lutter positive ting, hun har været citeret for at sige om HF. Så vi ville gerne nuancere hendes billede af, hvad HF kan, og hvad HF er. Men det allervigtigste var næsten, at hun mødte vores fantastiske kursister i 1. B – de levede virkelig op til vores forventninger og gav Lene Espersen mange gode input og dygtigt modspil, de var medlevende og meget aktive deltagere. Jeg er overbevist om, at Lene Espersen mente det, da hun sagde farvel til os med ordene om, at hun havde flyttet sig i sin opfattelse af HF, slutter en tilfreds rektor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top