Kom i 2700Filmklub
Der er endnu få ledige billetter til 2700Filmklubs spændende efterårsprogram

Temaet i film- og foredragsrækken i efteråret er klasseskel belyst gennem filmatiseringer fra Tyskland, Rusland og England.
Onsdag d. 24.september kl. 18.30 på Husum Bibliotek & Medborgercenter vises filmatiseringen fra 2013 af Thomas Manns gennembrudsroman fra 1901: ”Huset Buddenbrooks” om en tysk borgerfamilies deroute og fald i 1800 tallets Lübeck, Tyskland. Filmen introduceres af lektor i tysk og historie Hans Christian Simonsen.
Onsdag d. 22. oktober kl. 18.30 i Kulturhuset Pilegården vises den prisbelønnede filmatisering af Kazuo Ishiguros roman: ”Resten af dagen” fra 1983. Filmen reflekterer gennem en butler over livet på et engelsk gods i tyvernes England under fascismens opstigning. Den introduceres af lektor i engelsk Mette Rude.
Onsdag d. 5. november kl. 18.30 på Husum Bibliotek & medborgercenter er der Litterær Salon med fokus på TV. serien: ”Downton Abbey,” og de spor der kan trækkes til den engelske herregårdslitteratur. Denne aften afholdes af Lise Lotte Frederiksen, cand. mag i dansk, engelsk og teatervidenskab, kendt fra firmaet Peter og Ping, der arrangerer litterære vandringer og kendt af mange filmklubmedlemmer fra hendes flotte indsats i forbindelse med klubbens Brontë cafe i 2013.
Onsdag d. 19.november kl. 18.30 i Kulturhuset Pilegården vises den kritikerroste filmatisering fra 2013 af Leo Tolstojs roman: ”Anna Karenina” fra 1877. Vi følger en aristokratisk kvindes fald i det patriarkalske russiske samfund, hvor en kvinde ikke kunne bryde konventioner og klasseskel uden store personlige omkostninger. Filmen introduceres af lektor ved Institut for Medier Peter Schepelern, som man tidligere har haft glæde af i filmklubben under Austen arrangementerne i 2011.
Praktisk: Medlemskab udgør 50 kr. for disse 4 arrangementer. Dette kan købes via Brønshøjs og Husums Bibliotekers samt Pilegårdens hjemmesider, hvor uddybende information kan findes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top