Jeg skal på skamlen til næste EM
Camilla kan ikke høre, når hun rammer fjerbolden, men alligevel er hun en meget dygtig badmintonspiller

Hendes forældre mødte hinanden i Virum Badminton Klub, så det ikke så sært, at Camilla Terkildsen på det nærmeste er født med en ketsjer i hånden. Men hun er også født som hørehæmmet.

I sidste uge vendte 24-årige Camilla, så hjem fra EM i døvebadminton i Schweiz, hvor hun sammen med Jannich Andersen og Jesper Søndergaard repræsenterede Danmark.
-Man kan roligt sige, at det at kunne deltage i EM i badminton er en barndomsdrøm, som går i opfyldelse. Det er helt ubeskriveligt, hvor stort det er for mig, at kunne få lov til at dyrke den sport jeg elske, og så oven i købet med Danmark på ryggen, fortæller Camilla, der fået hjælpe fra sponsere for overhovedet at få råd til at tage af sted.
At Camilla blev udtaget var et rent tilfælde. Hun træner to gange om ugen i Gladsaxe-Søborg Badmintonklub, og så er hun badmintontræner. Hun fandt ud af at hendes egen træner, Morten Carlsen var træner for døvelandsholdet, og han vidste ikke at Camilla var hørehæmmet. Han blev selvfølgelig glad for at finde ud af, at han pludselig kunne føje et ekstra talent til sit hold.
-Jeg er født hørehæmmet, men det var først for halvandet år siden, at min hørelse faldt så meget, at jeg lige var akkurat døv nok til at deltage i døvesport. Det har været en ny oplevelse for mig, for jeg har aldrig lært tegnsprog. Jeg har gået i almindelig skole, fortæller Camilla, der også oplevede at døve kommunikere på en anden måde end hun er vant til.
-Døve rør mere ved hinanden. De krammer meget. Det er en barriere, som jeg skal over – især hvis jeg har tabt og bliver krammet af en svedig modstander, siger Camilla efterfulgt af et grin.
Det har også været svært for Camilla at få gang i den dybe samtale, fordi hun ikke kender så meget til tegnsprog, men hun har altid et stykke papir og en blyant i lommen.
-Men jeg har aldrig oplevet sødere mennesker end døve. De er så åbne og imødekommende, at man kun kan blive glad, fastslår Camilla, der aldrig er blevet mobbet på grund af sit handicap.
-Jeg sammenligner det at være hørehæmmet og bruge høreapparat som at se dårlig og bruge briller, siger Camilla, der dog aldrig har skiltet med sin dårlige hørelse.
-Folk skal ikke have det forhåndsindtryk af mig, men nu er det ikke længere en hemmelighed, nu er jeg jo blevet en del af døvesamfundet og en del af døvelandsholdet i badminton, siger Camilla, der er revisortrainee, og har et klart mål om at komme på skamlen indenfor de næste år.
-Der er VM i Bulgarien næste år. Der tror jeg, konkurrencen bliver får hård. Men til EM om fire år, skulle det helst lykkes, fastslår Camilla med et smil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top