Gullasch og Golden Festival Days
Det er 100 år siden at 1. verdenskrig brød ud, og det dystre jubilæum bliver markeret over hele verden, og derfor bliver årene 1914-18 set tilbage på med Golden Festival Days i bydelen. Selvom Danmark forholdt sig neutralt og passede sit eget, blev krigen aldrig rigtig en del af danskernes selvforståelse. Men krigen, med alt […]

Det er 100 år siden at 1. verdenskrig brød ud, og det dystre jubilæum bliver markeret over hele verden, og derfor bliver årene 1914-18 set tilbage på med Golden Festival Days i bydelen. Selvom Danmark forholdt sig neutralt og passede sit eget, blev krigen aldrig rigtig en del af danskernes selvforståelse. Men krigen, med alt dens elende, kickstartede fremtiden på både godt og ondt og danner grundlaget for det Europa, vi kender i dag.
Og på Rytterskolen på Brønshøj Torv er der også gjort meget ud af at belyse tiden og til ferniseringen i fredags, havde Pilegårdens strikkeklub godt gang i strikkepindene medens Visens Venner sang gamle kendte viser fra perioden.
Alle hjalp til under krigen – især kvinderne. De strikkede uldsokker og huer til soldaterne og rulle forbindinger. Det var kvinder fra hele landet, som sendte sokker til alle de soldater der kæmpede i Sønderjylland.
-Udstillingen viser ikke kun livet i skyttegravene under 1. verdenskrig, men i særdeleshed viser de noget om hverdagslivet for danskerne, fortæller Finn Hansen fra Pilegården, der appellerer til, at komme og hænge billeder eller andre ting op, hvis man i sine gemmer har effekter, der kan passe til udstillingen, som kører de næste tre uger.
I udstillingen er der også sat en lyttestation op, hvor man kan høre soldater oplæse, fortæller eller bede Fadervor og som afslutning kunne man smage en Gullasch efter datidens opskrift.
-Dog er den nok modereret en del, for jeg er ikke sikker på, den ville være gå igennem fødevarekontrollen, fastslår bibliotekar Astrid Dalsgaard Petersen, der også har været en af kræfterne bag udstillingen.

 

Astrid Dalgaard Petersen serverede gullasch og brød til de fremmødte. Foto: Kaj Bonne.

Astrid Dalgaard Petersen serverede gullasch og brød til de fremmødte. Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top