Fodbold-EM i 2020 skal spilles i København
Carl-Christian-Ebbesen_mg_0208.jpg

Carl-Christian-Ebbesen

Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester i København, glæder sig over, at det er lykkedes at få fodbold-EM til hovedstaden. Foto: Christian Ove Carlsson
København skal være én af 13 værtsbyer for EM i fodbold i 2020. Det har UEFA netop besluttet ved en ceremoni i Geneve. Kultur- og fritidsborgmester i København Carl Christian Ebbesen kan ikke få armene ned af begejstring.

Som markering af 60-året for EM i fodbold har UEFA besluttet, at fodbold-EM i 2020 skal spilles i 13 europæiske byer. København er udvalgt til at være én af værtsbyerne, der skal lægge græs til tre indledende kampe og en ottendedelsfinale i Parken.

Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester i København, glæder sig over, at det er lykkedes at få fodbold-EM til hovedstaden.

”Jeg har lyst til at råbe huttelihut. Det er kæmpe stort, at København skal lægge grønsvær til europamesterskabet i fodbold, et de største sportsarrangementer i verden. Jeg har svært ved at få armene ned af begejstring over, at danskerne kommer til at opleve fodboldstjernerne på tæt hold, både på banen og i byen,” siger borgmesteren og fortsætter:

”Fodbold betyder meget for mange mennesker, så jeg er sikker på, at Fodbold-EM i København bliver en sand folkefest, som hele nationen vil samles om.”

Fodbold betragtes som den mest udbredte idrætsgren i verden, og det forventes, at EM i fodbold i 2020 vil få stor medie- og tilskuerinteresse fra hele verden.

”EM i fodbold bliver set af mange hundrede millioner mennesker, og i 2020 vil alle seere og mediers øjne være rettet mod København. Der er ingen tvivl om, at EM vil give hovedstaden en masse international opmærksomhed,” slutter kultur- og fritidsborgmesteren.

EM i fodbold 2020 spilles over en måned, startende 12. juni, rummer 51 kampe og har deltagelse af 24 nationer.

Dansk Boldspil-Union (DBU), Sport Event Denmark og Københavns Kommune står bag det danske EURO 2020-bud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top