Det betyder budgettet for Brønshøj-Husum
Brønshøj-Bibliotek-02-38-14.jpg
Endelig tilbydes borgerne i Brønshøj-Husum en anstændig adgang til det kommunale system – og deres servicetilbud. Der kommer Borgerservice Kvik på Brønshøj Bibliotek. Foto: Kaj Bonne.
135 mio. kr. er på vej til Bellahøj Skole, som skal udvides med plads til 250 elever, Samtidig kommer yderligere 81 mio. kr. til en helheds­renovering af skolen

Byggeprojektet på Bellahøj Skole indebærer både en udbygning af skolens hovedbygning og en ekstra etage på sidefløjen ud mod Solkrogen. Derudover gøres der plads til nye fritidshjemspladser, fire børnehaveklasser, et nyt natur- og tekniklokale samt nye gymnastiksale. Efter planen skal arbejdet på skolen stå færdigt i august 2018, og Bellahøj Skole som kommer op på fire spor med et femte idrætsspor for 7.-9. klasse.
– Hvis vi skal have flere forældre til at vælge den københavnske folkeskole, skal vi også søge for, at rammerne er i top. Vi kan ikke byde vores elever, at de skal sidde med jakker og hue, når de har danskundervisning, fordi det trækker ind ad vinduerne, eller at de skal holde sig, fordi toiletterne i skolegården simpelthen er for ulækre. Derfor er jeg glad for, at Bellahøj Skole nu kan føjes til listen over skoler i København, som bliver helhedsrenoveret, siger børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) – der dog ikke er med i budgetaftalen.

Borgerservice på Brønshøj Bibliotek
Brønshøj Bibliotek ligger på 1. sal på hjørnet af Frederikssundsvej og Krabbeholmsvej og har problemer med både plads, synlighed og adgangsforhold. Forligsparierne er enige om at udvide biblioteket med et lejemål i stueetagen med forbedrede biblioteksfaciliteter og handicaptilgængelighed. Samtidig vil der blive etableret en Borgerservice Kvik i stueétagen med direkte adgang fra Brønshøj Torv.
Der afsættes til dette formål 2,8 mio. kr. i anlæg i 2015 til udvidelse af Brønshøj Bibliotek med Borgerservice Kvik og 0,8 mio. kr. i drift i 2015 og 1,5 mio. kr. fra 2016 og frem til afledt drift.

”Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at få udvidet Brønshøj Bibliotek med mere plads og Borgerservice Kvik. Det vil gøre godt med muligheder for flere arrangementer og hjælp fra en lokal Borgerservice. Brønshøj-Husum har længe ventet på dette. Nu kommer det.”
Yildiz Akdogan (S), Gruppeformand

”Der er sat penge af til mange gode og nødvendige ting i Brønshøj-Husum, men det er skuffende, at der ikke er fundet midler til at renovere Bellahøj Friluftsscene, der netop nu bliver brugt som aldrig før. Kommunen kan ikke være forfaldet bekendt.”
Hans S. Christensen, Næstformand , Brønshøj-Husum Lokaludvalg

Andre lokale sager i budget 2015
• Tingbjerg Svømmehal holdes åben for offentligheden i weekenden.
• Fortsat drift af EnergiCenter Voldparken (2,6 mio. kr.).
• Planlægning og udredning af forholdene omkring anlæg af en letbane fra Nørrebro Station ad Frederikssundsvej til Husum Torv og videre langs Bystævneparken og gennem Tingbjerg til Gladsaxe.
• Midler til koordinator for integration i Brønshøj Boldklub.
• FerieCamps i Tingbjerg og Husum.
• Videreførelse af projektet ”Ny Start”, der hjælper unge i Tingbjerg og Husumgård.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top