Brødre med klare svømmemål
Flere gange om ugen ringer vækketuret kl 5.30 hjemme i villaen i Husum, for så er det tid at stå op for at nå til morgensvømning – og det er vel og mærke uden at kny

De to brødre Victor og Gustav Bendix Beiter ved også, at det kræver meget at skulle nå til tops, og det er netop, hvad brødrene drømmer om.
-Jeg har aldrig venner med hjem efter skole længere. Det er helt mit eget valg, for jeg har simpelthen ikke tid. Jeg ser mine venner på skolen, og så har jeg venner på svømmeholdet, siger 13-årige Victor, der sammen med sin bror holder til i Herlev Svømning, men også træner på Bellahøj Svømmestadion.
Begge drenge blev smidt i vandet for at lære at svømme, men deres svømmelærer spottede hurtigt, at de havde talent.
Og det kræver sin familie, at have to børn, der er elitesportsudøvere, men både far Anders og mor Tine har prøvet det. De har begge været vægtløftere.
-Vi ved, hvad det kræver at blive god. Og vi bakker selvfølgelig drengene op, fortæller Tine Bendix Beiter og tilføjer, at det er sjældent at familien sidder samlet ned og spiser aftensmad, fordi der altid er én der er til træning.
-Det er faktisk en dyr sport, så vi er ude og skaffe sponsorer. Det koster rigtig meget at have drengene på træningslejr og bare et par svømmebukser koster omkring 2000 kr,- fortæller Anders Bendix Nielsen, der lige nu er ved at finde sponsorer, der vil støtte drengene i deres mål. Den 7. oktober afholdes der sponsorstævne i Herlev Svømning, hvor man kan donere penge til drengene pr svømmet meter.
Begge brødre er blevet kåret som årets talent. Sidste år var det Victor og i år blev det Gustav på 11 år.
-Jeg er et morgenmenneske, så jeg har ikke svært ved at komme op og til træning om morgenen, forsikrer Gustav, hvis kortsigtede mål er at komme med til årgangsmesterskaberne.
– Vi taler meget motivation realistiske mål, tilføjer Victor. Selvfølgelig er drømmen både EM og Ol, men lige nu arbejdes der på at komme med til de nordiske årgangsmesterskaber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top