Alkoholkampagne
Fra næste uge kører vi alkoholkampagnen ”Mindre vin – mere far” i hele byen, med bl.a. et lokalt arrangement i Husum.   Hvor meget fylder en genstand? Tirsdag d. 30. september kl. 14-16 kan du møde Forebyggelsescentret på Husum Bibliotek og Medborgercenter til ølsmagning, quiz om genstande, en snak om din trivsel og en test […]

Fra næste uge kører vi alkoholkampagnen ”Mindre vin – mere far” i hele byen, med bl.a. et lokalt arrangement i Husum.

 

Hvor meget fylder en genstand?

Tirsdag d. 30. september kl. 14-16 kan du møde Forebyggelsescentret på Husum Bibliotek og Medborgercenter til ølsmagning, quiz om genstande, en snak om din trivsel og en test af hvordan du går med en promille på 1,5.

 

 

Kampagnen ”Mindre vin – mere far” ruller i næste uge igen over byen for at oplyse københavnerne om, de mange tilbud der er om hjælp, hvis man gerne vil drikke mindre eller er barn eller anden pårørende til en, der drikker for meget.

 

Det er tredje gang, at kampagnen kører, og den seneste sundhedsprofil viser, at københavnernes alkoholforbrug nu er faldende. Andelen af københavnerne med et storforbrug af alkohol er faldet med 3% siden 2010, og i hjem med børn er den risikable alkoholadfærd faldet med 2%. De største fald er sket blandt børnefamilierne på Østerbro, i Indre By og Valby.

 

-For mig har det været vigtigt, at få opmærksomhed på de mange børn, der vokser op i familier, hvor der bliver drukket for meget. Også selv om det er i de dele af byen, hvor københavnerne ellers lever sundest og længst. Derfor er jeg glad for, at vi har sikret, at der er tilbud om hjælp til disse børn, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

 

For mange kan det være svært at erkende, at de drikker for meget og endnu sværere at ændre på. I København er der både tilbud til dem, der drikker lidt for meget, dem der har et misbrug, og de pårørende der omgiver dem.

 

Jeanett på 32 år, der har gået i en pårørendegruppe på Vesterbro Forebyggelsescenter, fortæller:

 

-Jeg synes, at det var rart at komme i en gruppe, hvor man kan dele sine tanker, og føle at man ikke er helt alene i verden.

 

-Ja, på en måde som man ikke kan dele dem med andre veninder, som ikke har oplevet at leve med en alkoholiker og derfor ikke ved, hvad det vil sige, supplerer Jonna, der er 66 år og også har deltaget i gruppen.

 

Også for børn og unge er der særlig hjælp at hente. En dreng på 16 år har ligesom mange andre pårørende svært ved at slippe ansvaret, men har fået hjælp ved rådgivningen ”De drikker der hjemme”. Han siger efterfølgende: ”Jeg ved nu, at det er ok at sige fra og fokusere på, hvad jeg selv har lyst til”.

 

Du kan hører mere om kommunens tilbud , der alle er gratis, og hvor der er mulighed for at være anonym. Ring på telefon 33 17 20 10 eller send en sms med teksten ”ALKOHOL” til 1231 så ringer vi dig op. Se mere på www.kk.dk/mindrevin.alkoholkampagne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top