Steen Holkenov er død
steen-Holckenov.jpg
Billedet af Steen Holkenov blev taget ved 100 mands foreningens 75 års jubilæum på Nimb i 2006. Foto: Holger Rønov.
Den store lokale musiker og komponist Steen Holkenov døde for nyligt i sit hjem på Brønshøj Kirkevej, 75 år gammel. Gennem årene var han en kær og elsket gæst ved adskillige lokale arrangementer. Han optrådte ofte i medborgerhuset Pilegården, hvor han skabte glæde med sit klaver. Steen Holkenov, pianist, komponist, kapelmester og akkompagnatør, læste efter […]

Den store lokale musiker og komponist Steen Holkenov døde for nyligt i sit hjem på Brønshøj Kirkevej, 75 år gammel. Gennem årene var han en kær og elsket gæst ved adskillige lokale arrangementer. Han optrådte ofte i medborgerhuset Pilegården, hvor han skabte glæde med sit klaver.
Steen Holkenov, pianist, komponist, kapelmester og akkompagnatør, læste efter sin studentereksamen til ingeniør – og for at finansiere studieudgifterne – spillede han på en lille restaurant nær Rådhuspladsen. Det varede ikke længe, inden han fik mange forskellige opgaver i TV-Byen og i Radiohuset blandt andet som fast pianist i Radioens Big Band. Dertil kom masser af studiearbejde som musiker, arrangør og kapelmester i forbindelse med film- og grammofonindspilninger. Desuden var han på turnéer i ind- og udland sammen med f.eks. Frederiks orkester. Gennem årene havde Steen Holkenov mange opgaver i revy- og teaterverdenen. Han var en flittig komponist og skrev bl.a. en mængde revymelodier, deriblandt viserne i satireprogrammet “Hov-Hov”. Men mest kendt blev han for temaet til tv-serien “Huset på Christianshavn”. I mange år virkede han som akkompagnatør for en lang række af de kendte og populære danske solister. Steen Holkenov var valgt som æresmedlem i flere organisationer, herunder i Dansk Solist-Forbund. Han var endvidere næstformand i Musikernes 100 Mands Forening 1931.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top