Giv Kirkemosen en hjælpende hånd
kirkemosen-2013.jpg
I forbindelse med Mosetræffet i 2013 blev der afholdt høslæt på engen ved Kirkemosen. Her ses også det såkaldte høhæs, hvor græsset tørres inden det transporteres til fårene i Østmosen. Foto: Jens Christian Elle.
Kirkemosen rummer et af de fineste engområder i hele Utterslev Mose. Desværre lider også dette naturområde under kraftig tilgroning af både pil og store stauder. I det sidste års tid har Utterslev Mose Naturplejelaug med støtte fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg og Teknik- og Miljøforvaltningen arbejdet med at rydde krat og invasive arter på Langholmen på Midtmosens […]

Kirkemosen rummer et af de fineste engområder i hele Utterslev Mose. Desværre lider også dette naturområde under kraftig tilgroning af både pil og store stauder. I det sidste års tid har Utterslev Mose Naturplejelaug med støtte fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg og Teknik- og Miljøforvaltningen arbejdet med at rydde krat og invasive arter på Langholmen på Midtmosens nordside. Dette arbejde har genskabt et lysåbent overdrev, og givet plads til at en mere varieret flora og fauna har indfundet sig samtidig med at områdets rekreative kvaliteter er forbedret.
Næste område for Naturplejelauget bliver Kirkemosen og derfor bliver der søndag den 24. august afholdt et såkaldt høslæt på engen, der ligger på Kirkemosens vestside tæt på boldbanen. Der er med andre ord mulighed for at komme og slå med le, og hvis man ikke har prøvet det før, vil der være mulighed for kyndig instruktion. Arrangementet starter kl. 13 med en introduktion til leslåning og opbygning af høhæs, Der arbejdes indtil kl. 17, og undervejs vil der være forfriskninger Man skal være mindst 15 år, og der er plads til i alt 40 deltagere. Det er gratis at være med men man skal tilmelde sig ved at sende en mail til naturpleje@utterslevmose.net eller kontakte lokaludvalgets miljømedarbejder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top