Stort nybyggeri på vej ved Brønshøj Torv
IMG_3891.jpg
Blomsterhandler Jørgen Olsen flankeret af tv. formanden for menighedsrådet ved Brønshøj Kirke, Flemming Dalgaard Hansen, og sognepræst Peter Nejsum. Foto: ef
Brønshøj Kirke vil bygge et nyt sognecenter til 19 mio. kr., der skal ligge i præstegårdshaven, og hvor der i dag ligger Blomsterhytten

Går det efter planen tages det første spadestik til et nyt sognecenter ved Brønshøj Kirke i sommeren 2015 og året efter, kan det nye center på omkring 800 kvadratmeter og i 2 plan indvies. Pengene til byggeriet er fundet, og finansieringen kommer fra Brønshøj Kirkes egne midler, fra provstiet samt fra salg af det nuværende sognecenter på Præstegårds Allé. I løbet af denne sommer iværksættes en arkitektkonkurrence om byggeriet.

Blomsterhytten fjernes
Forretningen Blomsterhytten, der ligger på hjørnet af Frederikssundsvej og Brønshøj Kirkevej på kirkens grund, skal fjernes og lejeren Jørgen Olsen er sagt op til 1. maj 2015. – Jeg har talt med menighedsrådet om planerne de sidste 2½ år, og jeg vil faktisk gerne stoppe på grund af alder og gå på pension, siger Jørgen Olsen, der til næste år har solgt blomster i Blomsterhytten i 30 år. En forretning der i øvrigt, med lidt skiftende placering, har ligget på Brønshøj Torv siden 1921.

Ikke andre muligheder
– Vi har for lidt plads i det nuværende sognecenter på Præstegårds Allé til de mange aktiviteter og møder, der er i forbindelse med det kirkelige arbejde og ikke mindst vores ungdomsarbejde, fortæller formanden for menighedsrådet, Flemming Dalgaard Hansen. – Vi har undersøgt mulighederne for at udvide sognecentret og for at inddrage præstegården, men ingen af delene kan lade sig gøre. I øjeblikket har det været nødvendigt, at vi lejer os ind i en tidligere bedemandsforretning på Brønshøj Kirkevej for at skaffe kontorplads til vores ansatte, tilføjer han.

Åbning mod torvet
Byggeriet kræver ikke, at der udarbejdes en lokalplan for området, og der bliver efter byggeriet fortsat så meget plads i Præstegårdshaven, at den traditionelle sommerfest kan afholdes.
Det planlagte nye sognecenter vil indeholde blandt andet en stor mødesal til omkring 200. Salen indrettes som en såkaldt multisal, der kan deles op i tre mindre sale efter behov. Endvidere vil der være lokaler til undervisning af konfirmander, kontorer, samtalerum samt et anretterkøkken. Der skal også være lokaler til ungdomsarbejdet, herunder spejderne, og helst med egen indgang.
– Med det nye hus får vi meget bedre muligheder for alle parter, og vi får mulighed for at afholde flere aktiviteter samtidigt, siger Flemming Dalgaard Hansen.
Udformningen og arkitekturen af nybyggeriet fastlægges endeligt i forbindelse med den arkitektkonkurrence, der skydes i gang snarest. Det ligger dog nogenlunde fast, at den nye bygning skal åbne sig mod Brønshøj Torv og være en markant del af byrummet.

1 kommentar om “Stort nybyggeri på vej ved Brønshøj Torv”

  1. hellejensen siger:

    Der har altid hørt en blomsterbutik med gravkranse til Brønshøj kirke og nu når man skal til at bygge et nyt hus kunne man i det nye ud mod torvet have en blomsterbutik.og bibeholde den hyggelige stemning som er på torvet.Vi skal passe på at de hyggelige stemninger forsvinder i Brønshøj så det bliver et koldt byggeri .de små stemninger er meget vigtig.Hvor er det en skam at vores hyggelige blomsterbutik skal nedlægges.SÅÅÅÅÅ husk at når tegningerne skal tegnes at have en stemning med, med blomster . VH Helle fra Brønshøj Torv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top