Nej til arabisk i folkeskolerne
Alt for mange børn med anden etnisk oprindelse end dansk kommer desværre ud af folkeskolen uden at have et tilstrækkeligt dansk til at kunne tage en uddannelse og klare sig senere i livet. Derfor ærgrer det mig, at Enhedslisten forleden fik vedtaget et forslag i Børne- og Ungdomsudvalget om at sætte arabisk som valgfag på […]

Alt for mange børn med anden etnisk oprindelse end dansk kommer desværre ud af folkeskolen uden at have et tilstrækkeligt dansk til at kunne tage en uddannelse og klare sig senere i livet. Derfor ærgrer det mig, at Enhedslisten forleden fik vedtaget et forslag i Børne- og Ungdomsudvalget om at sætte arabisk som valgfag på skoleskemaet i de københavnske folkeskoler, vel og mærke hvis staten giver lov.
Det er min og Dansk Folkepartis klare holdning, at en del indvandrere, der kommer til Danmark, har brug for mere danskundervisning – ikke mere undervisning i deres modersmål. En undersøgelse fra Pisa viser, at børn med indvandrerbaggrund klarer sig dårligere i skolen end etnisk danske børn. Ingen kan være uenige i, at bliver indvandrerbørnene bedre til dansk, så bliver de også nemmere integreret i det danske samfund og klarer sig bedre fremover.
Enhedslisten, og De Radikale for den sags skyld, bør fokusere på, hvordan vi ruster både de danske og arabiske børn i København bedst muligt til fremtiden. Det gør vi ved at dygtiggøre vores børn i det danske sprog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top