Jeg skal leve af golf
Victor-Golf-07-25-14.jpg
-De bedste amatører bliver også ofte de bedste professionelle, fastslår Victor Østerby. Foto: Kaj Bonne.
Victor Østerby arbejder hårdt på at blive en af Danmarks bedste golfspillere

Allerede som barn lå det i kortene at den 21-årige Brønshøj-dreng Victor Østerby ville blive noget stort i sportens verden.

At det skulle blive golfbolde og golfkøller, der kom til at slå hans karriere i gang lå ikke i første omgang i kortene.
-Jeg begyndte som springgymnast i Gefion i Grøndalscentret og blev dansk mester i powertumbling. Men da min træner stoppede, så stoppede jeg også, fortæller Victor Østerby, der i flere år søgte efter en ny sport, han kunne kaste sin energi i.
-Jeg løb på skateboard, gik til fodbold og håndbold, men en dag fandt min ven og jeg noget golfudstyr hjemme hos hans morfar, og så gik vi i gang med at slå til nedfaldsæbler, fortæller Victor Østerby med et grin.
Køllerne og interessen for at ramme golfbolde tog Victor med over på den lokale fodboldbane, hvor han blev smidt væk, efter man fandt ud af, hvem der gik rundt og lavede de store huller i græsset. Men det fik ikke den dengang 12-årige Victor til at miste modet. Tværtimod fik lysten til at lære golfsporten at kende så stor, at han meldte sig ind i Smørum Golfclub.
-Min træner fortalte mig hurtigt, at han kunne se, jeg havde talent for golf og fra den dag, var jeg hooked, indrømmer Victor der i dag kan kalde sig professionel, efter han har vunden den danske amatør rangliste og Dansk International Championship i 2012. Senest er han som professionel blevet nummer fire i Jyske Bank PGA Championship.
-Det er mit første år som professionel. Der er tre stadier, som man skal igennem, for at nå helt til tops. Jeg er på et første, fortæller Victor Østerby, der ikke er i tvivl om, at han har fundet en levevej, som giver mening.
-Jeg kæmper for at gøre det til en god levevej. Det er min store drøm , og jeg skal gøre det godt. Jeg forsøger ikke at kigge fremad, for så bliver jeg for forventningsfuld. I stedet arbejder jeg meget med at være i nuet og fokusere på det, siger Victor Østerby, der er meget disciplineret.
Med et tæt program og hård turneringer kan det være svært at have et ungdomsliv. Venner er der få af, og kæresten ser han kun, når han kommer til Jylland med sin golf.
-Jeg har få men meget tætte venner. I min verden har jeg sjældent en fridag. Jeg træner 10 timer om dagen, og så er der turneringer i weekenden. Det med at gå i byen og drikke mig i hegnet, det eksisterer simpelthen ikke for mig. Jeg er ikke sippet og kan godt tage et glas, men det har alt for store omkostninger for min træning og koncentration. Jeg skal have min søvn, fastslår Victor Østerby, der har stor opbakning fra sin familie og stadigvæk bor hos sine forældre i Brønshøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top