Briller om dagen – heavy om aftenen
billede-band-gruppe.jpg
Bandet Airborn består af keyboard, trommer, guitar, bas og vocal. De fire oprindelige bandmedlemmer, der spiller instrumenter er omkring 60 år, mens sangerinden er 21 år og studerende. Foto: Pressefoto.
Chefoptiker Bjørn Hoel er habil trommeslager

Det startede fra barnsben. Bjørn Hoel forelskede sig i trommer til et dyrskue på Bellahøj som barn, og derfra gik det kun en vej. Mod musik, trommer og hans egne bands.

”Jeg var så fascineret af trommer, og lige så længe jeg kan huske, har trommer og musik været noget, jeg skulle udleve,” fortæller Bjørn Hoel, der til daglig er chefoptiker i Nyt Syn ved Brønshøj Torv.
I dag spiller Bjørn Hoel i bandet Airborn, et band, der spiller musik i den tunge ende – heavy rock og progressiv rock. Bandet spiller covernumre fra både Metallica, Black Sabbath og det finske metal band Nightwish, og de lægger vægt på numre, som folk kender og kan nikke genkendende til.
”Jeg kan godt lide, at der stadig er noget melodi, men det må godt være tungt,” forklarer Bjørn Hoel, der i 1984 udgav et album med et af sine bands. I dag spiller han koncerter 10 – 12 gange årligt på små spillesteder.
Bjørn Hoel startede trommekarrieren i et tamburkorps sammen med sin lillebror, der også spillede trommer. Da brødrene blev ældre og gerne ville starte deres eget band, måtte de finde en løsning – to trommeslagere i det samme band, var en for meget. Bjørn Hoel vandt trommesættet og lillebror sprang på keyboardet, hvor han er blevet siden.
Det første band var en realitet, da brødrene var cirka 18 år gamle. Det var sammensat af skoleelever, og lige siden dengang har brødrenes liv været præget af forskellige bands – både sammen og hver for sig. Musikken fylder nemlig meget for Bjørn Hoel.
”Det er blevet en uundværlig hobby. Jeg hører meget musik, går til koncerter og trommerne er en del af min hverdag. Når jeg har fri fra arbejde, så øver jeg trommer derhjemme, og vi øver i bandet en gang om ugen.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top